Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne Milletvekili Zeki Çeler, Vietnam’da düzenlenen “Genç Parlamenterler Formu'na” katıldı.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Çeler, KKTC Meclisi’nin en genç milletvekili olarak Vietnam’ın başkenti Hanoi’de gerçekleştirilen 132. IPU (Uluslararası Parlamenterler Birleşimi) toplantıları çerçevesinde düzenlenen Genç Parlamenterler Formu’nda KKTC’yi temsil etti.

Açıklamada, 2013 yılında oluşturulan formun, gençlerin parlamentolarda daha etkin yer ve görev almalarını sağlamak, ülke ve dünya sorunlarına genç bakış açısı ve vizyonuyla aktif olmalarını amaçladığı belirtildi.

132. IPU toplantıları çerçevesinde düzenlenen Genç Parlamenterler Formu’nda, bu yıl “su yönetiminin yeniden şekillendirilmesi, gelecek nesillere kullanabilecekleri temiz suyu bırakabilmenin önemi ve yolları ile Cyber savaş ve internetin yarattığı sıkıntılara karşın genç parlamenterlerin kendi ülkelerindeki parlamentolarda nasıl önlemler alabilecekleri ve global sorunlara global kararlarla birlikte çözüm üretmenin yolları” tartışıldı.

TDP Milletvekili Zeki Çeler, formun tamamlanmasının ardından 3 Nisan’da adaya dönecek.

1427710974.jpg