Tuğçe Ülkü Aydın

DAÜ ile ilgili Ad-Hoc komite başkanı UBP Milletvekili Erdal Özcenk de, mevcut yasanın çok tartışıldığına dikkat çekerek, yeni yasa tasarısında daha önce teamül gereği oluşan yöneticiler kurulunun şimdi yasallaşacağını söyledi.

Yeni yasa tasarısında etkin ve bağımsız denetiminin oluşturulmasının hedeflendiğine dikkat çeken Özcenk, yeni tasarıda, sadece hükümet değil, ana muhalefet üyesini de yönetim kuruluna dahil ettiklerini ifade etti.

Özcenk, farklı paydaşların bir araya geleceğini, demokrat yapı öngördüklerini belirterek, DAÜ için el birliğiyle bir şeyler yapılması için milletvekillerine çağrı yaptı.

Komite üyesi CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer de, yerinden söz alarak geçmişte komitede oybirliği ile geçen yönetim kurulu dağılımı ile ilgili maddelerin değiştirilmesinin, üyelere ayıp olduğunu, bu manevranın siyasi dostluğu ortadan kaldırdığını ifade etti.

Eleştiriler üzerine Özcenk, tasarının komitede iyi tartışılacağını, herkesin görüşlerine önem verdiklerini, büyük uzlaşı ile geçmesini istediklerini söyledi.

ÇELER

TDP Milletvekili Zeki Çeler de, yasanın uzun zamandır tartışıldığına dikkat çekerek, geçmiş çalışmaların, ortaya koydukları emeklerin, hiçe sayıldığını iddia ederek, “Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Özerklik ve demokratikliğin ortadan kaldırıldığını savunan Çeler, yasa hazırlanırken sadece UBP ve DP’nin etkin olmasının hedeflendiğini ileri sürdü.

Çeler, yönetimin yine Bakanlar Kurulu’nun iki dudağının arasına bırakıldığını da söyleyerek, tasarıya olumsuz oy vereceklerini kaydetti.