Çeliktaşlar, yazılı açıklama yaparak, yeni okul dönemi öncesinde velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Aileleri bu dönemde çocukları olumlu yönde motive etmeye çağıran Çeliktaşlar, “Çocuklarınızla bu yılki beklentilerinizi paylaşıp, onların da sizden neler beklediğini samimiyetle konuşmanız, hem aranızdaki iletişimi güçlendirecek, hem de çocuğunuzun yeni döneme uyum sağlamasını kolaylaştıracaktır” dedi.

Çocukların okul ihtiyaçlarını önceden hazırlamanın ve bu sürece çocukları dahil etmenin önemli olduğunu kaydeden Çeliktaşlar, okulda uyulması gereken kurallar konusunda çocukların desteklenmesinin de önemli olduğunu belirtti.

Çeliktaşlar şöyle devam etti:

“Çocuğunuzla birlikte okulunu ziyaret edin. Yeni bir okula başlıyorsa okulunu gezin. Okul döneminde sizlere destek olacak öğretmenleriyle, müdür ve müdür yardımcılarıyla ve özellikle rehberlik servisiyle tanışın. Çocuğunuzun okula yeniden adapte olması beklediğinizden daha uzun sürerse, okulun rehberlik servisine başvurmanız faydalı olacaktır.”

Öğrencilere de yeni okul dönemine uyum sağlamak için ders çalışma ve diğer aktivitelere ayrılacak zaman konusunda planlamalar yapmalarını öneren Çeliktaşlar, öğrencilere, uyum sürecinde televizyon ve bilgisayar gibi uğraşları kitap okuma, bulmaca çözme, resim yapma, yap-boz gibi etkinliklerle değiştirmeyi önerdi.

Öğrencilerin dönem başında hedef belirlemesinin önemine değinen Çeliktaşlar, “Yürüdüğünüz bu yolda, ne zaman ihtiyaç duyarsanız ailenizin ve öğretmenlerinizin yanınızda olacağını bilmelisiniz” dedi.

Çeliktaşlar, öğrencilerin okullarındaki rehberlik servisinden, hedef belirleme ve zamanı planlama konusunda destek alabileceğini hatırlattı.