Cemal mesajında, “KKTC, İsmet Kotak gibilerin çalışma azmine her geçen gün daha da ihtiyaç duyuyor. Merhum İsmet Kotak, ülkede yatırımın önünü tıkayan ve vatandaşa her konuda zorluklar yaşatan bürokrasiye karşı yıllarca mücadele verdi. TC-KKTC ilişkilerinin her bakımdan gelişmesi yönünde yaşamı boyunca uğraştı” ifadesini kullandı.

Kotak’ın yaşamı boyunca basından kopmadığını ve her alanda hizmet verdiğini vurgulayan Cemal, “BRT Müdürlüğü döneminde de kuruma yenilikler getirmiş, çok sesliliği teşvik etmiştir. Kooperatifçiliğin yılmaz savunucularından olan değerli meslektaşımız Kotak, var oluş mücadelesi döneminde de, gerek Gazimağusa’da, gerekse Lefkoşa’da önemli hizmetlerde bulunmuş, Barış Harekâtı’ndan sonra da hizmetleri ülke çapına yayılmıştı” ifadesini kullandı.

“HER PLATFORMDA KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARINI SAVUNDU”

Akay Cemal, İsmet Kotak’ın her platformda Kıbrıs Türklerinin haklarını savunmaktan geri kalmadığını belirterek, “Sorunların pratik yoldan çözümü onun ilkelerinden biriydi. Hemen her konuda bürokratik engellerin topluma büyük zararlar verdiğinin bilincindeydi. Bu yüzden pratik olmayı tercih eder ve sorumlu mevkilerde olduğu dönemlerde de sorunları bu şekilde hallederdi” dedi.

Genç kuşağın İsmet Kotak’ın çalışmalarından dersler alması durumunda, devletin ve toplumun daha çağdaş bir düzeye geleceğini ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal, Türkiye’den su getirilmesi konusunda da Kotak’ın çok yazılar yazdığını anımsattı.