Fehime ALASYA

Kimi zaman yoğun yağmur altında, kimi zaman ise kızgın güneş altında, cenaze defini öncesi kılınan cenaze namazları için alınan bireysel önlemler duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. Cenazenin defnedilmesini bekleyenlerin ve cenazelerin özel firma şemsiyeleri altında olmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Adam gömülecek, namazı kılınıyor, biz de cenazeyle birlikte üzerinde ‘mutluluğu paylaş’ yazan şemsiyelerin altında bekliyoruz, böyle iş mi olur? Cenazeye olan saygımız bu mudur?” diye isyan etti.

Gerek kış aylarında yağmur altında, gerekse yaz aylarında güneş altında kılınan cenaze namazlarına müteakiben defnedilen cenazelerde kullanılan  şemsiyeler hem cenazeye hem de cenaze yakınlarına saygısızlık olarak nitelendiriliyor.

Özellikle kırsal kesimlerde kılınan cenaze namazlarında, son dönemde görülen derme çatma şemsiyeler, görenlerin tepkisini topluyor. Öğlen namazı için cami avlusunda bekletilen cenazeleri sıcaktan korumak isteyen belediye ve muhtarların uyduruk şemsiyeler kullanması bazı duyarlı vatandaşlar tarafından hoş karşılanmıyor. “Adam gömülecek, namazı kılınıyor, biz de cenazeyle birlikte üzerinde ‘mutluluğu paylaş’ yazan şemsiyelerin altında bekliyoruz, böyle iş mi olur? Cenazeye olan saygımız bu mudur?” diye isyan eden vatandaşlar, belediye ve muhtarların iyi niyetine saygı duyduklarını fakat bu iyi niyet karşısında daha özverili çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Yurt dışında yapılan cenaze merasimlerinde görülen düzen ve intizamın örnek alınması gerektiğini belirten duyarlı vatandaşlar, ilgili mercilerin daha duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizdi. 

2015-08-26-ersoz-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

31-08-2015-09-23-92714500.jpg