Eski kız arkadaşına cinsel taciz suçlamasıyla yaklaşık 15 gün önce mahkemeye çıkarılan Ahmet Cengiz'in komplo kurbanı olduğu belirtiliyor. Tüm yaşananların para için yapıldığına dikkat çeken Cengiz, "Ailemi tehdit ediyorlar, 300 bin dolar istiyorlar" dedi

Lefkoşa'da 29 Mart 2016 tarihinde ayrıldığı kız arkadaşına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemede teminatla serbest bırakılan Ahmet Cengiz'in komplo kurbanı olduğu belirtiliyor.

Basına yansıyan cinsel taciz haberi ile bir anda hayatı kabusa dönen üniversite öğrencisi Ahmet Cengiz, başına gelenlerin para ve saplantılı duygular yüzünden yapıldığını anlattı, bu durumdan dolayı hem kendisi hem de ailesinin büyük zarar gördüğünü ifade etti. Kıbrıs’ta eğitim gören ve Irak, Erbilli olan Ahmet Cengiz, geçtiğimiz mart ayında basma yansıyan ve hakkında yapılan cinsel taciz şikayeti ile gündeme geldiği günden beridir hayatının kabusa döndüğünü dile getirdi. Eski kız arkadaşı tarafından şahsına yönlendirilen suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Cengiz, hem kendisinin hem de Irak'ta yaşam süren ailesinin bu durumdan dolayı zor günler geçirdiğini ifade ediyor. Eski kız arkadaşının ünlü olmak için bu komployu düzenlediğini söyleyen ve yaşadıklarını HALKIN SESİ'ne anlatan Ahmet Cengiz, şöyle konuştu:

"Eski kız arkadaşım evime geldiğini ve benim ona cinsel tacizde bulunduğumu söyledi. Irak, Erbilli olan bu kız ile bir yıl gibi bir birlikteliğimiz oldu. Bu birliktelik benim tarafımdan bitirilince kız kıskançlık krizlerine girdi, sürekli beni tahrik etmeye başladı. Mart ayı içerisinde bir gece bana geldi, arabalarımdan birini ona verdim ve benim arabamla evine döndü, sabah da erkenden kalkıp polise gitmiş, suç duyurusunda bulunmuş, benim ona cinsel tacizde bulunduğumu anlatmış. Benim evimde güvenlik kameraları var, bu kameralar polis tarafından izlendi, onun iddia ettiği saatlerde ben dışarıdaydım. Evde bile değildim."

"AİLEMİ TEHDİT EDİYORLAR, 300 BİN DOLAR İSTİYORLAR"

Irak'ta saygın bir ailenin oğlu olduğunu, dile getiren Ahmet Cengiz, yaşananların hem kendisine hem de ailesine zarar verdiğini anlatıyor, Cengiz, "Biz Irak’ta büyük bir aileyiz, babam iş adamı ve saygın kişileriz. Bizler sözünün eri, her zaman yaptığı işlerin arkasında duran, namus ve şerefi içinyaşayan insanlarız. Hayatta tek yapamayacağımız şey yalan söylemektir. Bu olay Irak basınında da yer aldı. Irak'ta babamlar da iş yerinde rahatsız ediliyor. Kızın ailesi babama gidip, kızlarıyla evlenmek zorunda olduğumu söylüyor, beni buna mecbur ediyorlar. Aksi taktirde 300 bin Dolar para ödememiz gerektiğini söylüyorlar." diyor.

HER ŞEY PARA İÇİN DÜZENLENDİ

Söz konusu olayın sadece Kıbrıs basını ile kalmadığını, Irak'ta da basına sızdırıldığını ileri süren Ahmet Cengiz, tüm bunların para ve anlamsız bir tutku için düzenlendiğine dikkat çekti. Ahmet Cengiz sözlerine şöyle devam etti: "Hem Irak hem de Kıbrıs basınına yansıyan bu konu beni çok kötü etkiledi. Ailem ile aram açılmak üzere, büyük bir baskı altındayım. Ailem böylesi bir kızla nasıl olur da ilişki yaşarım diye sorguluyor ve bir an önce bu durumdan aklanmamı istiyor. Kız evlenmek istiyor fakat ben istemiyorum. Hayatım boyunca iyilik, mertlik için yaşamış biriyim, ailem de öyle... Bizler saygın insanlarız... Geçen hafta bu kız benden 50 bin Türk Lirası istediğini söyledi, ben de emniyet müdürüne gittim, dedim ki bu iş bu para ile çözülecekse hemen vermeye hazırım, yeter ki hayatımdan çıkıp gitsin. Emniyet Müdürü de bana bu parayı sakın verme dedi ve beni gönderdi. Aniden çocuğun biri çıkıyor, polise gidip ondan para aldığımı ileri sürüp şikayetçi oluyor. Derinlemesine soruşturma açılıyor ve bu çocuk, ben birşey bilmiyorum, bana bunu yapmamı şu kız söyledi diyor... Çevirdiği dolapların ardı arkası kesilmiyor, her gün yeni bir şeyle karşılaşıyorum. Bir türlü yakamdan düşmüyor. Bu kız daha önce de benim ona silah çektiğimi söyleyip enden şikayetçi oldu, yapılan araştırma ve incelemelerden sonra silahımın olmadığı dahi ortaya çıktı ve ben bu kıza tazminat davası açtım."

"GECELERİ UYKU UYUYAMAZ OLDUM"

Can güvenliğinden endişe duyduğunu dile getiren Cengiz, evine güvenlik kamerası taktırdığını anlattı. Cengiz, "Evime güvenlik kamerası taktırdım, hayatımı mahvetti, geceleri uyku uyuyamaz oldum. Sokakta beni görüyor kendini parçalıyor, ağlıyor, ayakkabılarını çıkarıp arabama atıyor. Utanıyorum, rezil oluyorum. Ona para veriyorum kaçıyor. Para verdikçe gidiyor yine geri geliyor, düşünüyorum düşünüyorum bir çözüm, bir çıkar yol bulamıyorum." dedi.