Lefke ve yöresi halkı, Cengiz Topel Hastanesi’nin daha iyi sağlık hizmeti verecek konuma getirilmesi talebiyle Aydınköy ile Gaziveren sınırında eylem yaptı.

Güzelyurt’a yeni bir hastane yapılmasına, Cengiz Topel Hastanesi’nin verdiği sağlık hizmetinin düşürülerek polikliniğe dönüştürülmesine karşı olduğunu beliren Lefkeliler, eylemde Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’yi, bölge milletvekillerini ve hükümeti eleştirdi.

Güzelyurt’a yeni hastane yapımı yerine Cengiz Topel Hastanesi’nin, 2’nci sınıf hekimlik hizmetlerini eksiksiz verebilecek fiziki altyapı, cihaz, ilaç, tıbbi malzeme, doktor ve gerekli personele sahip düzeye çıkarılmasını talep eden ve Cengiz Topel Hastanesi’ni Yaşatma Platformu adı altında bir araya gelen Lefke ve yöresi halkı, eylemlerini Lefkoşa’ya taşıma kararlılığında olduğunu açıkladı.

Güzelyurt Belediye sınırlarının bitip, Lefke Belediye sınırlarının başladığı nokta olan Aydınköy ile Gaziveren arasında, bugün, “Cengiz Topel Hastanesi’ni Yaşatma ve Sahip Çıkma” eylemi yapıldı.

85 YAŞINDAKİ CEMİLE BOĞAÇ’TAN EYLEME DESTEK

Cengiz Topel Hastanesi Yaşatma Platformu öncülüğünde düzenlenen eyleme Lefke Belediyesi, bölgedeki muhtarlar, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar destek verdi.

85 yaşındaki bölge sakini Cemile Boğaç’ın üzerinde Atatürk’ün bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti bayrağıyla katıldığı eyleme Güzelyurt’tan vatandaşlar da katıldı. Eyleme katılan yaşlıların oturabilmesi için sandalye de temin edildi.

“CENGİZ TOPEL HASTANESİ GÜZELYURT’A 5 DAKİKA MESAFEDE”

“Cengiz Topel Hastanesi Lefke’ye ve Güzelyurt’a Eşit Mesafede” “Kronik Hastalıklar Hastanesi’nin değil Cengiz Topel Hastanesi’nin Yüceltilmesini İsteriz”, “Lefke ve Yöresindeki Halk İnsan Değil Mi?”, “Cengiz Topel Hastanesi Güzelyurt’a 5 Dakika Mesafede” gibi pankartlar açıldığı eylemde konuşmalar da yapıldı.

Cengiz Topel Hastanesi Yaşatma Platformu adına Teoman Oktay, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) adına Ahmet Özadalı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) adına Timuçin Pirgalıoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi-  Birleşik Güçler (CTP-BG) adına Vehit Nekipzade, muhtarlar adına Gaziveren Muhtarı Hasan Raşit Akın, sivil toplum örgütleri adına Özgün Öykün, bölge sakinleri adına da Rauf Özhun konuştu.

“BÖLGENİN OLMAZSA OLMAZI”

Cengiz Topel Devlet Hastanesi’nin bölgenin olmazsa olmazlarından olduğu vurgulandığı konuşmalarda, hastanenin yaklaşık 85 yıldan beridir bölge insanına hizmet verdiği söylendi.

Sağlık Bakanı’nın, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmayacağı yönünde açıklamaları olduğunu ancak Güzelyurt’ta yapılacak yeni bir hastanenin Cengiz Topel Hastanesi’ni fiilen işlemez hale getireceğini belirten konuşmacılar, hastanenin süreç içerisinde kapanacağını da savundu.

Konuşmalarda, hastanenin Güzelyurt’a taşınma girişimlerinin 1980’li yıllara dayandığını, ancak her defasında Lefke ve yöre halkının buna karşı çıktığı belirtildi.

SLOGAN ATTILAR

Konuşmaların ardından Lefke ve bölge halkı, bir süre polis kontrolünde kapatılan Aydınköy- Gaziveren anayolu üzerine çıkarak “Cengiz Topel Hastanesi bizimdir, bizim kalacak” diye sloganlar attı.