Cengizköy’de bu sabah saat 05.00 sıralarında yangın çıktı.

Kamışlık alanda çıkan ve yaklaşık 50 dönümlük bir alanı etkileyen yangın kontrol altına alındı.

Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) muhabirinin Polis Basın Subaylığı’ndan aldığı bilgiye göre, İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri yangın bölgesinde. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yangında okaliptüs ağaçları da yandı.

* * *

Cengizköy’de bulunan kamışlık alanda bu sabah saat 05.00 sıralarında çıkan yangına, İtfaiye Teşkilatı’nın yardım talebi üzerine harekete geçerek müdahale eden Sivil Savunma Arama Kurtarma ve Güzelyurt Bölge Müdürlüğü ekiplerinin; dört saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdükleri belirtildi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yangına, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı toplam 10 kişilik acil müdahale ekibi, 2 itfaiye aracı ve 1 tanker ile; Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Güzelyurt İtfaiye Şubesi ve Lefke Karakolu itfaiye ekipleri de itfaiye araçları ile müdahale etti.

AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ YANGIN DA SÖNDÜRÜLDÜ 

Öte yandan Sivil Savunma Acil Müdahale ekipleri, dün Akdeniz Bölgesi ormanlık alanında çıkan yangına da Orman Dairesi ve İtfaiye ekipleri ile birlikte müdahale ederek, yaklaşık 30 dönümlük arazinin kül olduğu yangını, 3 saatlik bir çalışmanın ardından söndürdü.

1480059629.jpg

1480059631.jpg