Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ile yaptığı programın sonunda açıklamalarda bulunan Cenk Diler, “Bu benim son programım” diyerek izleyicilerine veda etti.

“Bu kararı Sibel Tatar görevi bıraktığında almıştım”

Cenk Diler bu kararı Tatar’ın istifası ile aldığını, fakat seçim üstü programı bırakmamak için çevreden gelen baskı ile sürdürdüğünü söyledi.

“Eğer Sibel Tatar geri gelirse, o zaman sizlerle yine beraber olabiliriz”
Cenk Diler yaptığı açıklamada, “Sibel Tatar eğer tekrar gelirse ve eğer tekrar görüşürsek, sizlerle beraber olacağım” diyerek, geri dönebileceğini de dile getirdi.

“Oyum Değişimin”

Cenk Diler, “Bana da hep soruyorlar ne yapacaksın diye. Bir yıldır burada program yapıyorum. Bu soruyu sormak bile aslında biraz abes kaçıyor. Size hep temiz toplumdan, temiz siyasetten, geleceğimizi hep kendi ayaklarımız üzerinde durarak kurgulamaktan söz ettim. Tabii ki oyumu “statükodan” değil “değişimden” yana kullanacağımı açıkça söylemekten hiçbir sakınca görmüyorum. Zaten bir yıldır yapmış olduğum programlar, ondan önceki hayatım, bundan sonraki hayatım da hep değişim için, gelişim için, aydınlık için, barış için, çözüm için, uluslararası hak – adalet için geçecek. Bunu da söylemekte hiçbir sakınca görmüyorum, bulmuyorum” dedi.