Sipariş verdiği cep telefonu yerine "kazı kazan", hap ve krem gönderildi. Firmanın telefon yerine gönderdiği 'kazı kazandan' ise sadece 1 lira ikramiye çıktı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde telefonla cep telefonu siparişi veren tüketicinin, kapıdan ödeme yöntemiyle 79 lira vererek aldığı ürünün paketinden "kazı kazan", hap ve krem çıktı.

İlçedeki bir iş yerinde bekçi olarak çalışan 24 yaşındaki Durdu Altıay, televizyon kanalında reklamı yapılan ve 79 liraya satılan cep telefonu için ilgili firmayı arayarak sipariş verdi.

Birkaç gün sonra kargo görevlisine 79 lira ödeyerek ürünü teslim alan Altıay, paketini açtığında telefon yerine halk arasında "kazı kazan" olarak adlandırılan Milli Piyango idaresinin "Hemen Kazan" bileti ile markasız bir hap ve kremle karşılaştı. Durum karşısında şoke olan Altıay, sipariş verdiği telefon numaralarından ilgililere ulaşamayınca dolandırıldığını anladı.

Altıay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir televizyon kanalındaki reklamda kaliteli, ucuz ve sağlam olduğu öne sürülen telefonu sipariş ettiğini, gelen kutunun içinden çıkanları görünce çok şaşırdığını söyledi. Ödediği ücretin çok büyük miktarda olmamasına karşın mağdur edildiğini anlatan Altıay, "Telefon kutusunu açtığımda krem, ne olduğunu bilmediğim bir kutu hap ve 'kazı kazan' çıktı. Hemen siparişi verdiğim şirketi aradım ancak telefona çıkan olmadı. Firmanın telefon yerine gönderdiği 'kazı kazandan' ise 1 lira ikramiye çıktı" diye konuştu.

Altıay, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.