Suna Erden

Girne’de ele geçirilen uyuşturucu madde ve silahlarla ilgili soruşturma devam ediyor. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 30 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlar sonucu tutuklanan zanlı sayısı dün itibari ile 5’e yükselirken, bulunan silah sayısı da 5 oldu. Bulunan tüm silahların zanlılardan Bahadır Akkaya’ya ait olduğu, diğer zanlılar Asım Özkayım, Mevlana Şems Çankaya, Bülent Özkoçak ve yeni tespit edilen Hasan Aşanlar’ın silah temin etme ve taşıma rollerinde bulunduğu belirtildi. Bulunan silahlarla ilgili balistik inceleme devam ederken silahların daha önce faili meçhul olaylarda kullanıp kullanılmadıkları araştırılıyor. Soruşturma çok yönlü devam ederken 5 zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis, 30 Mayıs tarihinde Girne’de zanlılar Bahadır Akkaya ile Güler Pirbudak’ın beraber kaldıkları evde yapılan aramada hem silah hem de uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, aramada 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet sigara izmariti, üzerinde kokain kalıntısı olan 5 TL’lik banknot ve plastik kart, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü ele geçirildiğini söyledi. Polis, ayrıca uyuşturucunun yanı sıra bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ve şarjörü, bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü, 56 adet 7.65 mm çapında canlı mermi, 229 adet 9 mm çapında canlı mermi ve 9 adet av tüfeği fişengi bulunduğunu açıkladı. 

SİLAH DEPOSU GİBİ 

Yürütülen ileri soruşturmada zanlılar Pirbudak ile Akkaya’ya ait olan ve ofis olarak kullanılan yerde yapılan aramada ise 2 gram hintkeneviri bulunduğunu ve orada misafir olarak kalan Mevlana Şems Çankaya’nın da gözaltına alındığını belirtti. Polis, zanlılar Pirbudak ile Akkaya’nın ifade vererek uyuşturucu maddeleri Nisan 2016 tarihinde Girne’de Asım Özkayım’dan 500 TL’ye 5 gram hintkeneviri ve 1 gram kokain miktarında aldıklarını itiraf ettiklerini açıkladı. İtiraf üzerine devam eden operasyonda tutuklanan Özkayım’ın üzerinde de 20 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Zanlıların mahkeme emri ile tutuklandığını kaydeden polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada Bahadır Akkaya’nın Karaman’daki evinin bahçesi ve çevresinde detektör köpek yardımıyla detaylı arama yapıldığını, evin yaklaşık 200 metre kuzeydoğu kısmında ağaç altında gömülü vaziyette pompalı ateşli silah bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

ÜÇÜ SUÇUNU KABULLENDİ 

Polis, ayrıca önceki gün zanlı Bahadır Akkaya’ya ait ofiste yapılan aramada ise iki adet 9 mm tabanca, şarjör ve mermi bulduklarını kaydetti. Polis, zanlı Akkaya’dan yapılan sorgulamada söz konusu tabancaları zanlı Bülent Özkoçak’tan aldığını itiraf ettiğini, bunun üzerine zanlı Özkoçak’ın da önceki gün tutuklandığını söyledi. Polis, mesele ile ilgili yapılan soruşturmada olayla bağlantılı Hasan Aşanlar’ın da tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti. 

Polis, zanlılar Çankaya, Akkaya, Özkoçak ve Aşanlar’ın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyledi. 

BALİSTİK İNCELEME YAPILACAK 

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, ilk kez mahkemeye çıkarılan zanlı Aşanlar’ın 3 gün diğer zanlıların ise 7’er gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. Polis, bu süre içerisinde ele geçirilen silahlarla ilgili inceleme yapılacağı, balistik incelemenin sonucunun soruşturmanın seyrini değiştirebileceğini dile getirdi. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlı Aşanlar’ın 3 gün diğer zanlıların ise 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.