Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Ertuğrul Yalman’a ait eve açık kapıdan girerek çeşitli eşyalar sirkat eden zanlı Mehmet Altıntaş tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Altıntaş tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Sirkat ettiği eşyalar evinde bulundu…

Meselenin tahkikat memuru Arif Toroslu, zanlı Mehmet Altıntaş’ın 26 Temmuz tarihinde Baykal mahallesinde Ertuğrul Yalman’a ait eve açık olan kapıdan girerek 1 adet cep telefonu, 1 adet hoparlör, 1 adet amfi, 1 adet güneş gözlüğü ve 1 adet kol saati sirkat ettiğini açıkladı.

Yürütülen tahkikat neticesinde zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirten Toroslu, zanlının evinde yapılan aramada ise müşteki Yalman’ın evinden sirkat edilen eşyaların bulunarak emare alındığını ifade etti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Toroslu, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Mehmet Altıntaş’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.