Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası uyarınca, çeşitli meslek dallarında kalfalık ve ustalık belgesi için sınavlar yapılmaya başlandı.

Güzellik uzmanlığı, kuaförlük, erkek berberliği, otomotiv elektrikçiliği, otomotiv mekanikerliği, elektrik tesisatçılığı dallarında çıraklık yeterliliğini kazananlara kalfalık belgesi; ustalık belgesi uygulama sınavı hakkı olanlara da ustalık belgesi uygulama sınavları 24 Kasım Pazartesi gününe kadar sürecek.

Kuaförlük ve güzellik alanındaki ustalık ve kalfalık sınavları Atatürk Meslek Lisesi’nde, erkek berberliği sınavları ise Surlariçi Vakıflar Çarşısında bulunan Ömer Erkek Berberi’nde gerçekleştirilecek. Otomotiv elektrikçiliği, otomotiv mekanikerliği ve elektrik tesisatçılığı sınavları ise Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılacak.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada sertifikalı yaşamın önemine değindi. Kanber, ustalık ve kalfalık belgesi sınavları ile işyeri enflasyonunun önüne geçilebileceğini, bu şekilde haksız rekabetin de önlenebileceğini vurguladı. Kanber, sertifikalı yaşam ile esas amaç olan tüketiciye verilen hizmette kalitenin artırılacağını ayrıca, işyeri standartlarının yükseltilebileceğini de önemle belirtti.