Gazete 360'in haberine göre, El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer AS TV’de katıldığı Aytuğ Türkkan ile Günaydın Çözüm programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle akıllı sayaç ihalesine yönelik Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı  Sunat Atun’un açıklamlarını eleştiren Cesurer, sert eleştirilerde bulundu.

“Aldığınız sayaçlar hurda oldu” diyen Cesurer, Atun’un Bakanlığı döneminde Kıb-Tek’in arazilerinin peşkeş çekildiğini ileri sürdü.

“ARABA ALINDI İÇİNDE MAKİNE YOK”

Çağlayan Cesurer, akıllı sayaçlarla ilgili olarak yaşanan süreç konusuna değinerek, UBP döneminde Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevinde bulunan Sunat Atun’a suçlamalar getirdi.

“Sunat Atun “Biz 37 Euro’ya akıllı sayaç getirdik, şimdi 97 Euro’ya aldılar” diye eleştiri yapıyor. Ben de soruyorum o sayaçlar şu andqa nerede? 5 bin sayaç hurdada! Siz 377 euro’ya geti,rdiğiniz sayaçların takıldığı günden öyle şikayetler geldi ki vatandaiştan, 100 lira yazacağına 1000 lira geldi. Bu sayaçlar akıllı da değildi. Merkez ile bağlantılı değildi. Adı elektronikti. İçerisinde kesici de yoktu. Normal sayaçtan farkı, sadace ekranı sayısal olarak göstermesiydi. İhtiyaca cevap vermiyordu. Araba aldığınızı sanıyorsunuz ama içinde bir bakıyorsunuz makine yok!”

ATUN KIB-TEK’İN MALLARINI SATTI!

Cağlayan Cesurer, Sunat Atun’un bakanlığı dönemine ilişkin çok tartışılacak bir iddia da ortyaya attı:

“Sayın Atun Bakan olduğu dönemde kuruma ait kaç tane araziyi sağa yola peşkeş çekti.? Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun haberi olmadan araziler elden çıkarıldı.  Biz bunlarla ilgili geçmişte Bakanlar Kurulu’na  kurumun arazilerinin geri alınması çağrısı yaptık. Bu arazilere karşı başka araziler vreilecekti onlar da kurumun elinden alındı. Bu konuda gerekli girişimler yapılmalıdır.”