Melin DOBRAN

Tahir Cesurer’i, av tüfeği ile vurup ağır yaralanmasına neden olan zanlı Ulaş Türe hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Öte yandan Türkiye’de hastaneye sevk edilen Tahir Cesurer’in gözünden ameliyat olduğu ancak tüm müdahalelere rağmen sağ gözünü kaybettiği açıklandı. Polis, Tepebaşı’nda meydana gelen olayda zanlı Türe’nin 104 miligram alkol tesiri altında saat 06.00 sıralarında Mezarlık Yolu olarak bilinen yerde av tüfeği ile bir el havaya ateş ettikten sonra Arif Kimyalar ve Tahir Cesurer’in içinde bulunduğu GL 660 plakalı araca iki el ateş ettiğini söyledi. Polis, ateş sonucu Tahir Cesurer’in sağ gözünden ciddi şekilde yaralandığını belirtti. 

Cesurer, sağ gözünü kaybetti

Tahir Cesurer’in tedavi amacıyla Türkiye’ye gönderildiğini ifade eden polis, aldıkları bilgide sağ gözünü kaybettiğini öğrendiklerini söyledi. Tutuklanan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ancak serbest kalması halinde misilleme yapılabileceğini veya yargılanmaktan kaçabileceğini belirterek tutuklu yargılanmasını talep etti.  İddia makamı zanlının can güvenliği açısından tutuklu yargılanmasını ve bu amaçla cezaevine gönderilmesini talep ederken, mahkeme meydana gelen suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu, zanlının yargılamaktan kaçabileceğini, ayrıca yaralının ailesinin çok fevri davranışlar gösterdiğini ifade ederek zanlının tutuklu yargılanmak üzere 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.
Zanlı ileride  “Katle Teşebbüs”, “Ağır Yaralama”, “Yaralama Kastıyla Ateşli Silah Bulundurma”, “Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarrufu ve Taşıma”, “Sarhoşluk” ve “Meskûn Mahalde Ateş Açma” suçların dolayı ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.