Sanık Bilay Çetereisi, Ömer Güran başkanlığındaki Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıktı. Duruşmada Çetereisi’nin avukatları Menteş Aziz ve Gülten Çetereisi hazır bulundu.

Başsavcılık tarafından dosyası tamamlanan Bilay Çetereisi, 10 ayrı davadan itham edildi. Aleyhine getirilen hiç bir suçlamayı kabul etmeyen Bilay Çetereisi'nin duruşması dün öğlen Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülmeye başlandı.

Başsavcılık davada tanıklık yapacak polislerin KKTC genelinde süren eylem nedeniyle görevde olduklarını beyan ederek, duruşmanın 9 Ocak'ta yapılması talebinde bulundu.

Sanık Bilay Çetereisi'nin savunma avukatı Menteş Aziz, Başsavcılık tarafından yapılan beyana itiraz etti. Avukat Menteş Aziz, müvekkilinin 24 Temmuz 2014 tarihinden bu yana tutuklu olduğunu ve 15 Ağustos itibarı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevinde bulunduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Müvekkilim 90 günü aşan bir süre ile birlikte Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak 5 aydır yargılanmayı bekliyor. Bugün duruşmada tanıklık yapacak polisler olmadığı için dava yeniden ertelenecek. Müvekkilimin bugün itibarı ile mahkemenin uygun göreceği teminatla dava gününe kadar serbest bırakılmasını talep ederim."

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde dün görüşülmeye başlanan Kooperatif Merkez Bankası soygunuyla ilgili sanık Bilay Çetereisi'nin teminatla serbest bırakılmasına Başsavcılık itiraz etti. Savcı Aliye Özçınar, sanığın işlemiş olduğu suçların müebbet hapis öngörülen bir suç olduğunu söyledi.

Dava 9 Ocak tarihine ertelendi

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran davayı 9 Ocak sabah saat 10.00'da görüşülmesine emir verdi. Ömer Güran ayrıca sanığın duruşma gününe kadar Merkezi Cezaevinde tutuklu kalmsına emir verdi.