Çevre Dairesi, ülkeyi bir süreden beridir etkisi altına alan toz fırtınası konusunda uyardı ve toza  karşı hassasiyeti olan kişilerle yaşlı ve çocuklardan, zorunlu olmadan dışarıya çıkmamalarını istedi. Açık havada çalışmak zorunda olan kişilere de kendilerini koruyucu önlemler almaları tavsiye edildi.

Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, son 24 saatte Hava Kalitesi Ölçüm Ağından elde edilen sonuçlara açıkladı.

Açıklamaya göre, çapı 10 mikrometreden küçük olan partiküler  madde konsantrasyonunun saatlik ortalaması  Lefkoşa’da 542 µg/m ³  ( mikrogram / metreküp),    Gazimağusa’da 82 µg/m ³, Girne’de 343 µg/m ³, Teknecik’te 298 µg/m ³, Kalecik’te 71 µg/m ³  ve  Alevkayası’nda 180 µg/m ³  olarak tespit edildi.

Partiküler madde konsantrasyonu için tespit edilen günlük ortalama sınır değeri ise 50 µg/m ³ olduğuna işaret edilen açıklamada, solunabilen küçük boyuttaki partiküler maddelerin sağlığa olan olumsuz etkilerinden dolayı  özellikle toza  karşı hassasiyeti olan kişiler ile yaşlı ve çocukların bugünlerde zorunlu olmadan dışarıya çıkmamaları istendi.

Açık havada çalışmak zorunda olan kişilerin kendilerini koruyucu önlemleri almaları tavsiye edildi.