Milli Eğitim Bakanlığı, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ve  Biyologlar Derneği işbirliğinde hazırlanan, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu desteğiyle hayata geçirilmesi planlanan Çevre Duyarlılığın Artırılması Projesi kapsamında, çevre eğitiminin müfredata eklenmesi konusunda atölye çalışması yapıldı.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı toplantı salonunda “Worl Cafe” tekniği kullanılarak gerçekleştirilen atölye çalışmasında, çevre konularının eğitim müfredatında etkin bir şekilde yer alması hususlarını, programın uygulanışını ve sürdürülebilirliğini belirlemek adına farklı başlıklarda konular irdelendi.

Bu bağlamda, oluşturulan birinci masada, çevre bilgisi öğretim programının amaçları, ilkeleri, esasları ve genel eğitim yaklaşımlarının yanısıra öğrencilere sağlayacağı kazanımlar, bilgi, beceri ve değerler üzerinde duruldu.

Bir diğer masada ise Çevre Bilgisi Öğretim Programının uygulanmasına yönelik anlayışlar, öğrenme-öğretme etkinlik ve uygulamaların yanısıra ölçme-değerlendirme uygulamalarının neler olması gerektiği tartışıldı.

Üçüncü masada ise dersin eğitim sistemindeki sürdürülebilirliğiyle eğitim kademelerine entegre edilme boyutlarının neler olabileceği hakkında görüşler ortaya konuldu. Bunun yanısra ders öğretmenin taşıması gereken özellikler ve görev alma esasları ve yine ders öğretmenlerinin hizmet içi eğitimi ve görev süresi boyunca desteklenmesinin nasıl sağlanabileceği konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

EVREN: “KONUYA BÜYÜK HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Konuyu değerlendiren Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, konuya büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade ederken, her iki Bakanlık bürokratlarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının da aynı hassasiyeti duyduğunu vurguladı.

Çevre eğitiminin müfredata alınması ile birlikte ülkede yaşanan çevresel sorunların, bilinçlendirme yöntemiyle gelecek süreçlerde azalacağına inandıklarını ifade eden Evren, bu konuda toplumdan da destek istedi.

1458041483.jpg

1458041532.jpg

1458041496.jpg