AKSA Enerji Üretim A.Ş bu ülkeye yaşttığı sayısız çevre felaketini unutturmak istemiş olmalı ki FODER, FODOS, GİFSAD ve Hamitköy Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de destek verdiği bir fotoğraf yarışması düzenlemeye karar verdi.

Bugüne kadar ülkemize gerek denizden gerek havadan olsun sayısız çevre felaketi yaşatan AKSA, biz KKTC'lileri balık hafızalı sanmış olacak ki böyle bir yarışma düzenliyor.

Bu ülkeye en büyük çevre felaketini AKSA yaşattı

16 Temmuz 2013'te İskele Kalecik’te AKSA Elektrik Santrali’ne yapılan yakıt ikmali sırasında boruların patlaması nedeniyle denize 100 tonun üzerinde petrol akmış. Bu faciayla bir çok deniz canlısı ölmüş sadece facianın olduğu sahil değil bölgeye yakın sahillerde kullanılmaz hale gelmişti.

Yıllarca zehir soluttu

AKSA santralinin bacasından çıkan dumanlar yıllarca bölge sakinlerine adeta zehir soluturken.Yıllarca bu santralin bir filtresi olmamasından ötürü yaydığı zehirli gaz ülkemizde hızla artan kanser hastalığının baş tetikleyicilerinden biri.

Tüm bunları unutup yarışmaya katılmak isteyenler için AKSA'nın yarışmayla ilgili açıklaması aşağıdadır

Yarışmaya katılım için son tarih olarak 30 Eylül belirlendi.

FODER, FODOS, GİFSAD ve Hamitköy Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de destek verdiği yarışmaya 17 yaşını doldurmuş KKTC vatandaşları katılabilecek.

Yarışmada ülke içinden ve dışından jüri üyeleri değerlendirme yaparak buna göre ödül almaya hak kazananları açıklayacak, yarışma sonrası KKTC genelinde 5 ilçede ve İstanbul’da sergiler düzenlenerek KKTC ve çevre konularında görünürlük ve farkındalık yaratılacak.

KÖKTAŞ

Yarışma için düzenlenen basın toplantısında konuşan AKSA Enerji Üretim A.Ş Santral Müdürü Deniz Köktaş 2002 yılından beri ülkeye hizmet veren AKSA’nın, sosyal sorumlulukla hareket ederek düzenlediği fotoğraf yarışmasının amacını, Kuzey Kıbrıs’ta çevre bilincinin yaratılması, farklı mevsimlerdeki güzelliklerin ön plana çıkarılması ve sanatçıların eserlerinin bir arada sergilenerek sanat ortamına değer katılması olarak açıkladı.

ALTAN

Proje Koordinatörü Zekâi Altan fotoğraf derneklerine organizasyona katılımları için teşekkür ederek, bunun yüreklendirici ve motive edici bir hareket olduğunu söyledi.

Altan’ın verdiği bilgiye göre, yarışmada ödül ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin süresiz kullanım hakkı AKSA ve eser sahibine ait olacak ve yarışmanın ardından planlanan sergi için fotoğraflar AKSA tarafından bastırılacak.

Katılımcılar yarışmaya sunacakları fotoğrafların kayıtlı olduğu CD veya DVD’yi, özel bilgilerinin bulunduğu rumuzlu zarflarla birlikte en geç 30 Eylül’e kadar çalışma saatleri içerisinde daha sonra belirtilecek adreslere “alındı belgesi” karşılığında teslim edecek.

Yarışma sonunda birinciye 3bin, ikinciye 2 bin, Üçüncüye bin TL ödül verilecek. AKSA Özel Ödülü ise Antalya Miranda Del Mar Otel’de gidiş dönüş uçak bileti dâhil 1 hafta konaklama olacak.

Mansiyon ödülü almaya hak kazanan 3 kişiye de 500’er TL ödül verilecek.

Yarışma şartnamesi daha sonra basın yoluyla ve Facebook AKSA Fotofest sayfasından açıklanacak.