Çevreye karşı duyarsızlık ve tahrip son sürat devam ederken insan sağlığını tehlikeye düşürecek hayvan leşleri de çevreye gelişi güzel atılmaya devam ediyor.

HAYVAN LEŞLERİ ÇEVREYİ KİRLETİYOR

Orman arazilerini alçak orman arazilerine dönüştürüp kiralayan siyasi erk çevreye zarar verenlere karşı caydırıcı bir müeyyide uygulamazken bazı kendini bilmezler sahilleri hayvan leşleri ile kirletmeye devam ediyor.

Şirinevler köyü etrafına atılan hayvan leşlerinden sonra bukez de Kayalar köyü yakınlarındaki sahile hayvan leşlerinin bırakılması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kayalar köyü altındaki sahil şeridine bırakılan hayvan leşi çevreye zarar vermesinin yanısıra insan sağlığını da olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Hayvan leşlerinin yanısıra bazı kendini bilmez avcıların da ağaçların yanısıra tabelaları saçma ile hasara uğratmaları tepkilerin giderek büyümesine neden oluyor.

Türkiye’de yaşanan çevre katliamlarına karşı hassas davranan ancak Bafra Bölgesinde günde 1000 ton atığın denize boşaltılarak denizin foseptik çukuruna dönüşmesine ses çıkartmayan, ağaçların ve tabelaların kurşunlanmasına  ‘Çevre Örgütlerinin’ artık ses vermesi zamanın geldiği öne sürülüyor.

alagadi-b-olgesindeki-tabela.jpg