Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğlu beraberinde dairenin veterinerlik bölümü ekipleri ile birlikte incemelerde bulunurak durum tespiti yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kusetoğluları, bir süre önce eşeklerin doğal ortamda beslenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla balyalar temin ettiklerini ve doğaya bıraktıklarını, önümüzdeki günlerde de Toprak ürünleri kurumundan yeni balyaların bu bölgeye ulaştırılacağını söyledi.

Bölgede bir süre önce medyaya da yansıyan haberlerde olduğu gibi ufak çapta da olsa eşek ölümlerinin gerçekleştiğini anımsatan Kusetoğluları, bu konuya kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirterek Bakan Dinçyürek'in de bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdiğini vurguladı.

Eşek ölümleri ile ilgili veteriner dairesinin analizlerinin devam ettiğini ve elde edilen bulgulara göre haraket edeceklerini ifade eden Kusetoğluları, analiz sonuçlarına göre önlemler alacaklarını da söyledi.

Kusetoğluları,daireye bağlı veteriner bölümünün de Veteriner Dairesi ile işbiliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyerek bölgede yaban hayatta yaşamlarını sürdüren sadece eşeklerin değil tüm hayvanların da bakım,rehabilite,tedavi ve beslenmeleri için her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bölgede görevli personelin hayvanların beslenme ile ilgili ihtiyaçlarının sürekli takip edileceğini belirten Kusetoğluları, ihtiyaç dahilinde sürekli olarak beslenmelerine olanak sağlanacak imkanların yaratılacağını söyledi.