Biyologlar Derneği,  Gazimağusa Belediyesi’nin Glapisdes Düzenleme Projesi’nin sulak alanda doğa tahribatına yol açtığı gerekçesiyle cumartesi günü saat 18.00’de eylem yapacak.

Biyologlar Derneği Medya Sekreteri Hasan Sarpten, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu alanın, Trodos’un eteklerinden doğarak, Lefkoşa içinde 90 derecelik açı yaparak doğuya yönelen 90 kilometrelik  yatak uzunluğuyla bir zamanlar Glapsides’e ulaşan Kanlıdere’nin beslediği  önemli bir sulak alan ve plaj olduğunu kaydetti.

Sarpten, 30’dan fazla sulak alan içerisinde yegane doğal sulak alan olma özelliği taşıması nedeniyle Glapsides sulak alanının Bakanlar Kurulu kararıyla koruma kapsamına alınan en önemli sulak alan olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Çevre Koruma Dairesi’nin yetkisini aşarak verdiği ‘‘yürüyüş yolu yapılabilir’’ raporuna istinaden Gazimağusa Belediyesi tarafından proje başlatıldığını kaydeden Sarpten, dozerlerle sulak alanı yok edecek şekilde kazılar yapıldığını ve beton doldurulmaya devam edildiğini iddia etti.

Sarpten, dernek olarak  bir yandan hukuki girişim için çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da  çok sayıda sivil toplum örgütünün desteği ve doğasever Gazimağusalıların katılımıyla cumartesi günü, saat 18.00’de sulak alanın betonlaştırıldığını iddia ettiği  bölgede  protesto eylemi gerçekleştireceklerini kaydetti.

Sarpten,  tüm doğaseverleri ve Gazimağusalıları eyleme destek vermeye çağırdı.