Platform’dan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Mart ve Ağustos aylarında   Başbakan’a gerçekleştirilen ziyaretlerde Çevre Koruma Bölgesi’nde kaçak yapılaşma faaliyetlerinin artarak devam ettiğinin ve yasaların çiğnendiğinin gündeme taşındığı kaydedildi.

Açıklamada, “Üzerinden tam 1 yıl geçmesine rağmen Karpaz ÖÇKB sınırları içerisinde kaçak yapılaşmanın durdurulmaması bir yana, yine yasalar çiğnenerek kaçak yapılara elektrik bağlanmaya çalışıldığı” iddia edildi.

Açıklamada, hükümete yönelik şu ifadeler kullanıldı:

“Karpaz gibi  ülkenin doğal ve arkeolojik değerlerinin korunmasına yönelik halen ciddi bir çalışmanızın olmaması CTP-DP hükümetinin bu ülkeye ve çevresine verdiği değeri gözler önüne sermektedir.

Yeni  turizm sezonu gelmeden, Başbakanlığınızın ve kurduğunuz koordinatörlüğün yıllardır ötelenen, çözülemeyen bu sorunları seçim ve oy kaybına bağlamadan gerçek değerler üzerinde hassasiyetle ve kararlılıkla durarak çözmenizi beklediğimizi yeniden hatırlatmak istiyoruz. Bir kez daha sizi, ülkemizin yok olmak üzere olan bu değerlerine sahip çıkmaya davet ederken bu oyalama yöntemlerinin de artık son bulmasını umuyoruz.”