Bakanlığa bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü ile Emekli Subaylar Derneği arasında Hamitköy Yeni Çevre Yolu bölgesinde hatıra ormanı oluşturulması konusunda protokol imzalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlıkta imzalanan protokol öncesi bir konuşma yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, ülkenin daha yaşanılabilir bir ülke olması için bir çok etken olduğunu ve ormanların da bunların en başta geleni olduğunu söyledi.

Ülkede ekili olmayan bir çok arazinin ormana dönüştürülmesi ve doğaya kazandırılmasının hem KKTC'nin hem de dünyanın geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade eden Dinçyürek, bu kapsamda her yıl 1 Milyon Fidan ekebilme adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yapılan işbirliği ve protokolü çok anlamlı bulduklarını söyleyen Dinçyürek, ekilen fidanların ilk 5 yıl bakım ve idamesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

"En önemli şey dikmek değil korumaktır" diyen Bakan Dinçyürek, fidanların korunabilmesi adına telleme izni ve lojistik desteğin de istenildiği takdirde sağlanabileceğini söyledi.

Bakan Dinçyürek işbirliği anlayışını geliştirerek çok daha iyi bir çevre yaratma adına uğraş verilmesi gerektiğini söyleyerek, derneğe teşekkür etti.

UNKU

Emekli Subaylar Derneği Başkanı Soyer Unku da konuşmasında çevre adına yapmak istedikleri girişime destek verdiğinden dolayı Bakanlığa teşekkür ederek, "Güzel bir anı ormanı oluşturacağımıza inanıyorum" dedi.

Protokol sonrası Bakan Dinçyürek'e Dernek Başkanı Unku tarafından plaket de takdim edildi.

Protokol imza töreninde Derneğin Başkan Yardımcısı Hüseyin İsmailoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İnsel ve Dernek Üyesi Mehmet Erol Aktoprak'ın yanı sıra, Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.