Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ve Gazimağusa Belediyesi meclis üyesi Erol Adalıer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Çevre ve İnsan” programının bu haftaki konuğu DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak  Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi, Uzman Şef Hakan Doğan oldu. Programda konuğun uzmanlık alanı olan ekmek konusu konuşuldu.

Bu haftanın konusu olan ekmek ve çikolatanın ülkemizdeki yerinin ve nasıl yapıldığının konuşulduğu programda öncelikle adamızdaki ekmeğin tarihinden bahsedildi. Ayrıca bir ada ülkesinin ekmek yapımı için çok elverişli olduğu belirtildi. Kıbrıs’ın geçmişinden beridir var olan peksemetler üzerine de bir konuşma yapılan programda, peksemetlerin eski zamanlarda aylarca gemi yolculuğu yapacak olan insanlar için kurutulmuş ekmek olduğu bilgisi verildi. Uzman Şef Hakan Doğan Kıbrıs’ta çok çeşitli ekmek olduğunu ve örneğin bulla denilen ekmeğin özellikle Akdeniz ülkelerinin hemen hemen hepsinde görülen bir ekmek türü olduğunu kaydetti. Programın devamında ekmek mayasının nasıl yapıldığı ve tarihte nasıl ekmek mayası üretildiği hakkında da kısa bilgiler verildi.

“Çevre ve İnsan” programının söz konusu bölümü 12 Ekim Çarşamba günü  19:15- 20:00 saatleri arası tekrarı ise 16 Ekim 2016 Pazar günü 11:00-11:45 saatleri arasında BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.