Batman'da 1998 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen Cevzet Soysal ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler hakkında savcılık tutuklama talep etmedi. 16 şüphelinin serbest kaldığı soruşturmada yalnızca 8 şüpheli için adli kontrol talep edildi.

1998 yılında Batman'da kaçırılarak öldürülen Türkiye Petrolleri (TP) işçisi Cevzet Soysal olayı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada savcılık hiçbir şüpheli hakkında tutuklama talep etmedi.

19 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKARILDI

Aralarında Batman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli eski Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, dönemin Batman TEM Şube Müdürü Ahmet Akbal, TEM Şube'de Başkomiser olarak görev yapan Fatih Karataş'ın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınmıştı.

3 ŞÜPHELİ YAKALANAMADI

Şüphelilerden 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken diğer 8 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Adli kontrol uygulanan şüpheliler işlemlerinin bitmesinin ardından serbest bırakılacak. Hakkında gözaltı çıkarılan 19 şüpheliden 3 "ü ise hala aranıyor.

Henüz yakalanamayan 1 numaralı şüphelinin ise Fethullah Gülen olduğu belirtilirken, Gülen'in yanı sıra Süleyman Uysal ve Bahattin Karataş'ın da aranan şüpheliler arasında yer aldığı kaydedildi. Soruşturma dosyasına göre, bu Uysal ve Karataş'ın, Gülen yapılanmasının emniyetten sorumlu imamı olarak yer aldığı öğrenildi.

17 YIL SONRA SORUŞTURMA BAŞLADI

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu, dönemin Batman Emniyeti'nde görev yapan bir polisi memurunun ifadeleri üzerine Soysal'ın dosyasını yeniden açmıştı. Polis memuru ifadesinde Soysal'ın Fethullah Gülen'in talimatıyla polisler tarafından kaçırılarak öldürüldüğünü iddia etmişti. Soruşturma dosyası üzerinde çalışmalarını sürdüren Aydoğdu, 14'ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı almıştı.