UBP Genel Başkan adayı Oğuz Ceyda, uzun süreden beri üreticilerin yaşadığı sıkıntıların farkında olduğuna değinerek, çiftçilerin dolandırıldığını ileri sürdü.

Oğuz Ceyda Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Kurak geçen iki yılın ardından verimli bir yıl yaşanmasına rağmen köylümüzün yüzü yine gülmemiştir. Yeni ekim sezonu başlamasına rağmen ne çiftçiye ne küçük baş hayvancıya ne narenciyeciye ne patatesçiye ne de zeytinci ve harnupçuya tek bir kuruş desek ödenmemiştir. Bırakın desteği köylü vermiş olduğu arpanın parasını da alamamıştır. Bir taraftan köylünün bankalara olan borcuna faiz işlerken, diğer taraftan alacağı dövizin yükselmesi ile eriyip gitmektedir.

Çiftçi resmen dolandırılmıştır. Bu ülkede tarım sektörünü çökerten insanımıza göz göre göre hastalıklı hayvanları mezbahalardan kestirip yedirten ve ‘merak etmeyin insanlara bu hastalıklar geçmez’ diye yalan söyleyen bu bakanın o koltukta oturması ülke için büyük bir talihsizliktir. Her şey bir yana insan sağlığını hiçe sayan bu bakanın kurulan yeni CTP UBP reform hükümetinde değişmeyen iki bakandan biri olduğunu göz önünde bulundurursak, bu hükümetin tam anlamıyla bir reform hükümeti olacağı gün gibi aşikardır”.