Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Oğuz Ceyda, kişisel hırslarına ve arzularına yenik düşerek UBP’yi uçurumun eşiğine getirenlerle parti üyeliği dışında hiçbir ortak noktası olmadığını kaydetti.

Ceyda, “Bir gün UBP’de bir gün DP’de milletvekilliği yapan, makam ve koltuk kavgasıyla partinin imajını sarsan, UBP’yi ilkesel ve ideolojik olarak CTP ve BKP noktasına taşıyan arkadaşlardan hangisi seçilirse seçilsin, UBP’de değişen bir şey olmayacak. Dahası bu kavga büyüyecek, partiyi daha kötü günler bekleyecek” dedi.

Ceyda, Basın Bürosu’ndan yaptığı açıklamada, UBP kurultayında ikinci turda olması halinde, hiçbir adaya oy yönlendirmeyeceğini, kimseyi desteklemeyeceğini vurguladı.

“ÇORAP DEĞİŞTİRİR GİBİ PARTİ DEĞİŞTİRENLERİN OLMAYACAĞI DÜRÜST BİR UBP VAAD EDİYORUM”

UBP Genel Başkan Adayı Oğuz Ceyda, yazılı açıklamasında şunları da kaydetti:

“Ben, partilime makam ve koltuk kavgalarının olmadığı bir UBP vadediyorum.

Kişisel hırslarına ve ikballerine yenik düşüp, makam ve koltuk için UBP’yi uçurumun eşiğine getiren, UBP başkanlığı için ortaya çıkan, parti başkanı ve diğer vekillerle UBP üyeliğimiz dışında, başta kişisel olmak üzere, ne vizyon, ne de ilkesel olarak ortak bir noktamız olmadığı inancındayım.

Ben, çorap değiştirir gibi parti değiştiren, partiyi arkadan hançerleyen ve daha sonra hiçbir şey olmamış gibi partiye dönen bir zihniyetin olmayacağı dürüst ve ilkeli bir UBP vadediyorum. Onlar ise aynı düzenin devamını savunuyor.

Ben Oğuz Ceyda olarak, CTP-UBP koalisyon hükümetinde UBP’nin tüzüğüne ve ideolojisine aykırı olan “tek halk, tek devlet, tek egemenlik” zemininde çözüme verilen desteğe de karşıyım. Seçildiğimde bu konuyu masaya yatıracağım. Diğer adaylar ise bu koalisyona UBP daha az koltuk aldığı için karşıdır ve konuyu bu nedenle masaya yatıracaklardır.”