Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Oğuz Ceyda, eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun basına yaptığı açıklamaları eleştirerek, UBP kurultayına müdahale edilmesini doğru bulmadığını ifade etti.

Ceyda, yazılı açıklamasında, Eroğlu’nun kurultaya yönelik mevcut adaylardan daha fazla açıklama yapmakta olduğunu iddia etti. Ceyda açıklamasında özetle şunları ileri sürdü:

“Yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nin tabanını kimin karma oya yönlendirdiği, dahası ‘bir defalığına DP’ye oy verin, bir şey olmaz’ diyenin kim olduğunu UBP tabanı ve kamuoyu çok iyi bilmektedir.”

Eroğlu’nun UBP Onursal Başkanlığının da tartışmaya açıldığını iddia eden Ceyda, müdahaleler devam ederse bırakın UBP’nin yeniden parçalanmasını, kapısına kilit vurulacağının artık gün gibi aşikar olduğunu öne sürdü.

Açıklamasında müzakerelerle ilgili 11 Şubat Ortak Metni’ne  de değinen Ceyda konuyla ilgili şunları söyledi:

“İçinde tek egemenliğin (katolik nikahı) ve 4 özgürlüğün olduğu 11 Şubat ortak metinin altına elli yıllık söyleminin tersine ‘’u dönüşü’’ yaparak imza koyan Eroğlu, bu metinin bir yol haritası olduğunu söylemektedir. Ben de Oğuz Ceyda olarak tarihe not düşülmesi açısından bu yol haritasının Kıbrıs Türkü’nü bataklığa saplayacağını söylüyorum.’’