Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı’nda faaliyet ve mali raporların görüşülüp  aklanmasının ardından,  başkanlık için yarışan adayların  konuşmalarına geçildi.

Adaylardan ilk sözü Oğuz Ceyda aldı. Ceyda, “Salih Miroğlu yaşasaydı UBP bugünkü duruma düşmezdi” diyerek, genel başkan Hüseyin Özgügün’ü hükümet konusunda eleştirdi, UBP’nin hükümette eşit yer almadığını; milletvekilliği, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığında seçimlerin kaybedildiğini anlattı. 

Parti kurma aşamasında olan Kudret Özersay’ın UBP tabanına “göz diktiğini” ifade eden Ceyda, bu yüzden partide ve tabanda birlik beraberliğin şart olduğunu söyledi.

Ülkede her sektörün zorda olduğunu, Kıbrıs konusunda işlerin iyi gitmediğini, eşitlik kaybedildiği zaman “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne yama olunacağı uyarısında bulunan Ceyda, iki bölgelilik altına da “dinamit konulduğunu” kaydetti.

Ceyda, Birleşik Kıbrıs’a da karşı çıkarak, tek hedefin Anavatan Türkiye’nin garantörlükten çıkarılması olduğunu söyledi. Bu yüzden UBP’lilere büyük görev düştüğünü, UBP’nin Anavatan ve Türk askerine sarılması gerektiğini ifade eden Ceyda, ülkede ciddi sıkıntılar olduğunu  belirterek Türkiye’nin de bu sıkıntıları görmesini istedi.

Ceyda, tüm üyeleri birlik beraberliğe çağırarak, herkesin gelip oyunu kullanmasını istedi.