UBP Genel Başkan Adayı Oğuz Ceyda, uzun bir süreden beridir UBP içerisinde milletvekilleri arasında yaşanan ve bir türlü bitmek bilmeyen kısır çekişmelerin,  UBP’nin her geçen gün kan kaybetmesine, Kıbrıs konusunda ise zaafiyet içerisine düşmesine neden olduğunu söyledi.

Oğuz Ceyda yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın deyimiyle “Mayıs 2016’ya kadar dananın kuyruğunun kopacağını” kaydederek, “UBP tabanına göz dikilerek yeni parti kurulma çalışması başlatıldığı bir dönemde”, UBP milletvekillerinin tek yumruk olarak 31 Ekim Kurultayı’na gidememesinin UBP tabanı tarafından sorgulanması gereken temel nokta olduğunu kaydetti.

Ceyda, “Reform Hükümeti” söylemiyle UBP’nin yeni kurulan hükümette yer alması ve “11 Şubat 2014 Ortak Metni” temelinde sürdürülen görüşmelere UBP yetkililerinin destek olmasının, referandum sürecinde UBP’nin peşinen “pasifize edilmesi” olduğunu savundu. Ceyda, Talat’ın ve Akıncı’nın köy köy dolaşıp konferanslar verdiğini iddia ederek, bu süreçte, UBP yetkililerinin sessiz kalmasının da “pasifize edilmenin” açık göstergesi olduğunu savundu.

UBP milletvekillerinin tamamının kurulan CTP-UBP hükümetine güvenoyu verdiğini anımsatan Ceyda,  “Bu noktada UBP’nin, Sayın Talat, Sayın Akıncı, Sayın Özyiğit ve sayın İzcan ile 11 Şubat 2014 Ortak Metni temelinde uzlaşıp, çözüm yolunda kolkola yürümeleri UBP’nin içerisine düşürüldüğü ilkesizliği ve acizliği açık bir şekilde gözler önüne sermektedir” dedi.

“Gelinen noktada yapılan ‘U’ dönüşünün izahı yoktur ve bu süreçte, UBP tabanı ile tavanı aynı istikamete yürümemektedir” diyen Ceyda, 31 Ekim Kurultayı’nda yüzeysel olarak yeni başkan adayları olsa bile yarışın, esasen iki aday arasında olduğunu savundu.