UBP Genel Başkan Adayı Oğuz Ceyda, tüm başkan adaylarına, “partililer ve kamuoyu önünde söz verip gerekirse yazılı bir mutabakat imzalayalım. Kurultay sonucunu mahkemeye taşımayacağımızı peşinen ilan edelim” çağrısında bulundu.

Mevcut yönetimin yaptığı hatalardan dolayı üye listelerine girmeyen birçok UBP’linin  partiye sırt çevirmemesi gerektiğini savunan Ceyda, “Sizler hancı, yöneticiler ise yolcudur. Tabiri caizse pire için yorgan yakılmamalıdır” dedi.

Ceyda yazılı açıklamasında, 31 Ekim kurultayına sayılı günler kaldığına dikkat çekerek, üye listeleriyle ilgili tartışmaların artık son bulması gerektiğini kaydetti. Ceyda şöyle dedi:

“Bir önceki kurultayda yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan, daha sonra bölünmemize neden olan mahkeme sürecini ne yaşayalım ne de partimize ve halkımıza bir kez daha yaşatalım. İkinci bir mahkeme olayını bu parti ve partili asla kaldırmaz.”

Bu çağrısına  diğer adayların da katılmasını temenni eden Ceyda, “Aksi olur ise ben Oğuz Ceyda olarak kurultay sonucu ne olursa olsun partimi mahkeme koridorlarına taşımayacağım. Kazananın elini birlikle havaya kaldıracağım. Bunun sözünü kurultay öncesi herkese veriyorum” dedi.