“Merkezi Cezaevi Binası Güneş Enerji Sistemi ve Sıhhi Tesisat İşleri” ile ilgili ihalenin sözleşmesi bugün imzalandı.

Sözleşme; ihaleyi kazanan firma Buldukmen İnşaat adına Hüseyin Bulduk ile Merkezi Cezaevi adına Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem tarafından İçişleri Bakanı Kutlu Evren huzurunda imzalandı.

İmza töreninde İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu da hazır bulundu.

İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, 120 gün içerisinde tamamlanacak çalışmalar çerçevesinde 13 koğuşta, revirde ve personelin kullandığı bölümlerde, duş, tuvalet, lavabo ve su tesisatları değiştirilecek.

EVREN: “YENİ CEZAEVİ SÜRECİ HIZLANDIRILDI”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mevcut Merkezi Cezaevi’nin fiziki olarak yetersiz kalması nedeniyle bakanlığın yoğun uğraşları neticesinde yeni cezaevi yapımı için sürecin hızlandırıldığı belirtti.

Evren, ancak yeni Cezaevi yapılana kadar mevcut binada bir takım iyileştirmeler yapılmasının kaçınılmaz olduğuna işaret ederek, özellikle su tesisat sistemi ve su ısıtma sisteminde çok ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntıların derhal giderilmesi için de bakanlık tarafından yürütülen çalışmaların bugün atılan imzalarla neticelendirildiğini kaydetti.

Cezaevinde bugüne kadar gazyağı kullanıldığını ifade eden Evren, yapılacak sistem ile 340 kişinin ayni anda yıkanmasına imkan sağlayacak ısıtma destekli Güneş Enerji Panel Sistemlerinin kurulacağını söyledi.

Evren, tüm cezaevinin sıcak ve soğuk su borularının değiştirileceğini ayrıca sıcak su sirkülasyon sisteminin de kurulacağını dile getirdi.

Kutlu Evren, ihaleyi kazanan firma direktörü Hüseyin Bulduk’u tebrik ederek, çalışmaların yakından takipçisi olacaklarını vurguladı.

Evren, Merkezi Cezaevi’nin iyileştirilmesi için katkıda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne de teşekkür ederek, çok yakında Cezaevi ile ilgili yeni çalışmaların da hayata geçeceğini kaydetti.