Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıda kullanılan otomobil, olay yerinden 3 kilometre uzaklıkta ağaçlık alana gizlenmiş vaziyette bulundu.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk (40), İzmit Yeşilova mevkiinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleler rağmen yaşamını yitirmişti. Görev şehidi olan İsmet Aktürk'ün cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya gönderildi.

OLAY YERİNDEN 3 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Sabah saatlerinde İzmit Çayırköy mevkiinde otları bayla yapmak üzere tarlasına gelen Orhan E. isimli vatandaş, tarlasında terk edilmiş vaziyette bir araç görünce jandarma ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, terk edilen aracın İsmet Aktürk'e suikast düzenleyen kişilere ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine olay yerinde geniş çapta güvenlik önlemleri alındı. Aracın bulunmasının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ayrıca Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bomba imha ekipleri de araçta patlayıcı madde olma ihtimaline karşı arama yaptı.

Suikast düzenlenen aracı tarlasında bulan ve durumu jandarma ekiplerine haber veren Orhan E. isimli şahıs, "Otları biçmek için tarlama geldim. Otları balya yaptıracaktım. Sabah saat 09.00'da balya yaptırmaya gelince aracı fark ettim. Bir gün önce de jandarma bana rengini söylemişti. Bildiğiniz üzere normal bir vatandaşın bırakamayacağı bir şekilde bırakılmıştı. O araç olduğunu tahmin ettim ve jandarma ekiplerine haber verdim" dedi.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otomobil, detaylı incelemelerin yapılabilmesi için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürüldü. Çalıntı olduğu belirlenen otomobilin plakalarının İstanbul'da aynı model bir otomobile ait olduğu tespit edilirken, aracın hacizli yakalamalı olduğu ve otoparkta park halinde olduğu öğrenildi. Suikast düzenlenen otomobile de bu aracın plakalarının kopyalanarak takıldığı öğrenildi.

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Asayiş, Terörle Mücadele, İstihbarat, Muhabere Şube Müdürlüğü, KOM Şube ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinden oluşan özel ekibe İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de destek veriyor. Terör şüphesi üzerinde duran emniyet güçlerinin çalışmalara bu yönde devam ettiği belirtilirken, suikast sonucu yaşamını yitiren Aktürk'ün son bir aydır dışarıdan tehditler aldığı öğrenildi.

PUSUYA YATARAK BEKLEMİŞLER

Cinayeti işleyen şahısların ise en az 3 kişi olduğu tahmin edilirken, cinayet saatinden yaklaşık 45 dakika önce ışıklarda beklemeye başladıkları öğrenildi. İstanbul'dan gelerek Kandıra turnikelerinden Kandıra yoluna bağlanan araçtakilerin Solaklar Sapağındaki ışıkları geçer geçmez yol kenarında müdürün aracını beklemeye başladığı tespit edildi. Saldırıyı gerçekleştiren şahısların il dışına çıkması ihtimaline karşı çevre illerdeki emniyet müdürlükleri de bilgilendirildi. Polis ve jandarma ekipleri olayın aydınlatılabilmesi için çalışmalara devam ediyor.

Cezaevi müdürü suikastinde flaş gelişme

Cezaevi müdürü suikastinde flaş gelişme