Evrim Kamalı

Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında cezaevine uyuşturucuyu soktukları şüphesi ile tutuklanan zanlılar Muharrem Ünal ve Hüseyin Özvurulmuş teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mesele ile bağlantılı olarak tutuklanan cezaevi çalışanı Alpay Denizgil ise aleyhine ceza evine yasak madde sokmak suçundan aleyhine dava getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemede Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mesele ile ilgili bulguları aktardı. Bayram Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde görevli gardiyan tarafından detektör köpeği eşliğinde koğuşlarda yapılan aramada D koğuşunda Ahmet Çelebiye ait ayakkabı içerisinde bulunan 422 miligram ağırlığında 13 adet paket halinde olan hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bayram, bulunan uyuşturucu madde ile ilgili yapılan soruşturmada uyuşturucu maddenin cezaevinde tutuklu bulunan Süleyman Bulut tarafından, Çelebiye paketleyip satması için verildiğini tespit ettiklerini kaydetti. Polis, ayrıca konu uyuşturucu maddenin cezaevine yine tutuklu bulunan Ali Tarak aracılığı ile sokulduğunun tespit edildiğini belirtti. Bayram, Ali Tarak’ın cezaevinden Muharrem Tarak’ı arayarak 2 paket mal ayarlamasını söylediğini, Kudret Çelebi’nin ise Hüseyin Özvurulmuş’u aradığını, Muharrem Ünal’ın ismini ve telefonunu vererek ondan iki paket mal alacağını söylediğini açıkladı.

Bayram, Hüseyin Özvurulmuş’un Çelebi’nin talebi üzerine Muharrem Ünal’ı aradığını, buluştuklarını ve Ünal’dan 200 TL karşılığında 1 paket uyuşturucu aldığını söyledi. Bayram, Özvurulmuş’un Ünal’dan aldığı uyuşturucu maddeyi 5 Mayıs’ta dönerin içerisine yerleştirdiğini, sanayi bölgesinde zanlı Alpay Denizgil ile buluşup döneri Kudret Çelebiye vermesini istediğini, Denizgil’in aldığı döneri cezaevine soktuğunu söyledi.

Polis çavuşu mesele ile, ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında huzurda bulunan 2 zanlı ve cezaevinde bulunan 5 mahkum daha olduğunu belirterek soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirdikten sonra zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmelerine emir verdi. Yargıç ayrıca ek olarak zanlı Özvurulmuş’un 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve 100 bin TL de KKTC vatandaşı bir kefilin kefalet senedi imzalaması, zanlı Ünal’ın ise 1 bin 500 TL nakdi teminat yatırması ve 20 bin TL KKTC vatandaşı bir kefilin kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.