Kader mahkumları aileleri ve yakınlarıyla hasret gideriyor

Çiğdem AYDIN 

Başkent Lefkoşa’daki Merkezi Cezaevi’nde bu bayramda açık görüş gerçekleştiriliyor. Çeşitli suçlardan dolayı cezaevinde bulunan kader mahkumları dün aileleri ve yakınlarıyla hasret giderdi.

Cezaevinde tutuklu bulunanlardan kimisi anne babasıyla hasret giderirken, kimileri ise ayrı kaldığı eşi ve çocuklarıyla açık görüşten faydalanarak bir araya geldi.

“Dışarıya çıkınca iş bulma endişesi”

Diyalog’a duygularını aktaran mahkumlar, bayramdan öte sevdikleriyle açık görüşte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bazı mahkumlar, tek endişelerinin cezaları bitince dışarıya çıktıkları zaman çalışabilecek bir iş bulmak olduğunu söyledi. Mahkumlar, “Bu belki bizim geleceğimiz açısından ciddi bir endişe ama olsun Özgürlük gibisi yok” dedi.

Gardiyanlar: Görevde olmaktan şikayetçi değiliz

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ndeki gardiyanlar ise bu bayram da görev başındaydı. “Halimizden şikayetimiz yok herkese mutlu bayramlar” diyen gardiyanlar, aile ziyaretlerini görevlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştireceklerini söylediler.

Bayram huzur içinde idrak ediliyor

Kuzey Kıbrıs’ta Kurban Bayramı huzur ve güven içerisinde idrak ediliyor. Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda halkın huzur ve güveni için, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm önlemleri aldığını açıkladı,
Polis vatandaşların şikâyet ve yardım taleplerini değerlendirmek için “155 Polis İmdat, 199 İtfaiye, 156Alo Narkotik” ve diğer telefon hatları ile kesintisiz 24 saat hizmet verdiğini duyurdu..

“Trafik kurallarına mutlaka uyunuz”

Polis, bayram nedeniyle daha da yoğunlaşacak trafikte, vatandaşların kendilerinin, sevdiklerinin ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek için; bazı tedbirler almasını, trafik kurallarına uyulmasını istedi. 
Polis Genel Müdürlüğü mesajında tüm halkın Kurban Bayramı'nı kutlayarak, sağlıklı huzurlu, mutlu ve olaysız bir bayram geçirilmesini de temenni etti.

Hala Sultan Tekkesi’ne ziyaret

Öte yandan Kurban Bayramı dolayısıyla Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne toplu ziyaret gerçekleştirilecek.

30 Eylül Çarşamba günü yapılacak ziyarette normal şartlarda Güney Kıbrıs’a geçişine izin verilmeyenlerde Hala Sultan Tekkesi’ne gidebilecek.