Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, iddialarla ilgili olarak ismi geçen 4 gardiyan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ömer KADİROĞLU

 Adam öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl hapse mahkûm edilen İbrahim Eşmene’ye Merkezi Cezaevi’nde bazı gardiyan tarafından para transferi yapıldığı iddia edildi.  

Kural gereği Merkezi Cezaevi’nde şahısların üzerinde para ve eşya taşıması yasak olmasına rağmen, 4 gardiyan tarafından mahkumlardan İbrahim Eşmene’ye sürekli para aktarıldığı ve söz konusu olayın ortaya çıkmasının ardından adı geçen gardiyanlar hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.  

Gazetemizin elde ettiği bilgilere göre, Eşmene’ye gönderilen paralardan bir miktarı gardiyanlar tarafından alınırken, geriye kalan miktarının da Eşmene’ye teslim edildi.
Para aktarma olayında adı geçen 4 gardiyan hakkında soruşturma başlatıldığı, Cezaevi Müdürü Metin Bilmem tarafından doğrulanırken, paranın ne kadar olduğu ve hangi amaçla aktarıldığı henüz öğrenilemedi.

 “Soruşturma başlatıldı”

 Olayın patlak vermesinin ardından görüşlerine başvurduğumuz Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, konunun cezaevi yönetiminin bilgisinde olduğunu söyledi. Bilmem, olayı öğrendikten sonra söz konusu gardiyanlar ve paranın hangi amaçla getirildiğine ilişkin soruşturma başlattıklarını açıkladı.

5 yıla mahkum olmuştu

İngiltere’de yaşadığı bilinen 65 yaşındaki İbrahim Eşmene, uzun süredir ayrı olduğu manken Bahar Madak’ı kolundan vurmak sureti ile yaralayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl hapse mahkûm edilmişti.

21 Kasım tarihinde KKTC’ye Güney Kıbrıs’tan kaçak yollarla giriş yapan Eşmene’nin, varlıklı bir yaşam sürdürdüğü ancak son zamanlarda maddi sorunlar yaşadığı, bunun sorumlusu olarak gördüğü Madak’ı gördüğü ileri sürülmüştü.