KTAMS ve KAMU-SEN, Merkezi Cezaevi’nde görevli gardiyanların derece yükselmeleri taleplerinin 21 Aralık tarihine kadar Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmemesi halinde cezaevinde süresiz grev dahil, etkili eylemler yapacaklarını açıkladı.

KTAMS VE KAMU-SEN yetkilileri, bugün Merkezi Cezaevi’nde basın açıklaması yaptı.

KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan konuşma yaparken, KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da ortak açıklamayı okudu.

ÖZKARDAŞ: “GARDİYANLAR MAĞDUR EDİLDİ”

KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, gardiyanlığın riskli bir meslek olduğunu belirtti. Cezaevinde amacın tutuklu ve yükümlülerin rehabilitasyonu olduğunu söyleyen Özkardaş, “çağdışı bir durumda olan binayla” bunların başarılamayacağını kaydetti.

Hükümetin de bunu kabul ettiğini, ama yeni bir cezaevi için adım atmadığını savunan Özkardaş, aradan 10 yıl geçmesine rağmen bu konuda somut adım atılmadığını söyledi.

Derece terfileri konusuna da değinen Özkardaş, gardiyanların uzun yıllar mağdur edildiğini belirtti.

Yeni Teşkilat Kadro Yasası’nın yapıldığını ve Resmi Gazete’de yayımlandığını dile getiren Özkardaş, ancak derece terfileriyle ilgili yetki taleplerinin aylardır Başbakanlıkta takılıp kaldığını söyledi.

Özkardaş, 21 Aralık tarihine kadar derece terfilerine Maliye Bakanlığı’ndan onay alınıp, Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmemesi halinde süresiz grev dahil eylemlerle yasal haklarını arayacaklarını belirtti.

KAPTAN: “MERKEZİ CEZAEVİ ÇAĞDIŞI BİR DURUMDA”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Merkezi Cezaevi’nin kapasitesini aştığını, çağdışı bir durumda olduğunu söyleyerek, yeni bir binanın en kısa sürede hizmete girmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaptan, gardiyanların terfi sorununun 21 Aralık tarihine kadar çözümlenmemesi ve yeni Merkezi Cezaevi binası ile ilgili kabul edebilecekleri bir adım atılmaması halinde süresiz grev dahil yasal eylem haklarına başvuracaklarını ifade etti.

BENGİHAN: “SOMUT ADIM İSTİYORUZ”

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da ortak basın açıklamasını okudu.

Merkezi Cezaevi’nin günün koşullarına uygun olmadığını, güvenliği sağlamanın dahi zorlaştığını söyleyen Bengihan, yeni ve çağdaş bir cezaevi yapımı için 10 yıldan fazla bir süredir uğraş verdiklerini kaydetti.

Göreve gelen bakanların verdiği sözlere karşın sorunun çözülmediğini belirten Bengihan, en zor ve riskli mesleklerden biri olan gardiyanlık mesleğinde yıprananların derece yükselmelerinde de mağdur edildiklerini söyledi.

Bengihan, yeni Teşkilat Yasası’nın Meclis’ten geçmesine rağmen derece terfileri ile ilgili yetki taleplerinin Başbakanlıkta takılıp kaldığını kaydetti.

Sabırlarının tükendiğini belirten Bengihan, yeni cezaevi ile ilgili somut adımları görmek istediklerini söyledi.

Bengihan, Başbakanlıkta derece yükselmeleri için aylardır bekleyen yetkilerin 21 Aralık tarihine kadar verilip, Maliye Bakanlığı’ndan yetkileri alınıp Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmemesi halinde Merkezi Cezaevi’nde süresiz grev dahil etkili eylemler yapacaklarını belirtti.