Duygu Alan

Türkiye Adalet Bakanlığı ile KKTC arasında, cezaevi yapımına ilişkin işbirliği protokolü önceki gün Ankara’da imzalandı.

Protokole Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Kutlu Evren imza koydu.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren’e Ankara temaslarında, Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara, Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Yerel Yönetimler Müdürü Türel Özksüzoğlu, Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun yanı sıra Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de eşlik etti.

Gürcafer Havadis’e yaptığı açıklamada cezaevi projesinin detaylarını anlattı.

Cafer Gürcafer, yeni cezaevi inşaatının Türkiyeli ve Kıbrıslı Türk müteahhitlerin yüzde 50 ortaklığı ile inşa edileceğini, projenin ihalesinin ise Ankara’da açılacağını söyledi.

Gürcafer ihalenin en kısa sürede açılacağının da bilgisini verdi.

Gürcafer: Karar müteahhitlerin

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Koalisyon Hükümeti döneminde Türkiye Müteahhitler Birliği ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yeni cezaevi için ihalenin Ankara’da açılacağını açıkladı.

Protokol çerçevesinde ayrıca yeni cezaevinin Türkiyeli müteahhitler ile Kıbrıslı Türk müteahhitlerin yüzde 50 ortak inşa edileceğini belirten Gücafer, “Ortaklıkta eşit olunacak ancak cezaevinin inşaatında hangi kısmın hangi müteahhitler tarafından yapılacağına ilişkin kararı, ihaleyi alan müteahhitler verecek” dedi.

“Cezaevi ilk proje”

Cafer Gürcafer, KKTC’de inşa edilecek yeni cezaevinin Türkiye Müteahhitler Birliği ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilecek ilk proje olduğunu ve bu anlaşmayı kurumsallaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

“Türkiyeli müteahhitler dünya sıralamasında ikinci”

 Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, sektörü geliştirebilmek açısından Türkiyeli müteahhitlerle iş yapmanın oldukça büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Türkiyeli müteahhitlerin deneyimi bakımından dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade eden Gürcafer, “Kabul etmek gerekir ki Türkiyeli müteahhitler deneyimleri ile bırakın KKTC’de dünyada ikinci sıradadır. Onlarla iş yapmak çok önemli,  değerin ülkede kalması da ekonomimiz için çok önemli. Dolayısıyla bu işbirliği anlaşması bizi mutlu etti. Bu anlaşma çerçevesinde cezaevi yapımı da ilk olacak” diye konuştu.

Gürcafer,  yeni cezaevi ihalesinin en kısa sürede açılmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.