Evrim Kamalı

Merkezi ceza evinde 25 Eylül tarihinde “Sahte parayı tedavüle sürme” suçundan hükümsüz tutuklu olarak bulunduğu esnada gardiyanların koğuşunda yaptığı aramada tasarrufunda bulunan kağıda sarılı 2 gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu maddeyi yutan mahkum Aykut Yıkılmaz, mahkum olduğu davadan cezasını çekmesinin ve tahliye edilmesinin ardından dün tutuklanarak teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

BULGULAR AKTARILDI

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli Polis Çavuşu Barış Duman olayla ilgili olguları aktardı. Duman, huzurda bulunan zanlı Aykut Yıkılmaz’ın 25 Eylül 2014 tarihinde koğuşunda yapılan aramada  tasarrufunda bulunan kağıda  sarılı 2 gram centetik cannabionit türü uyuşturucu maddeyi yuttuğunu ve hastaneye kaldırılarak endoskopi  yolu ile çıkarıldığını söyledi.

Duman mesele ile ilgili olarak konu uyuşturucu maddeyi zanlı satan bir diğer mahkumunda tespit edildiğini belirterek ceza evinde hükümlü tutuklu olarak bulunduğundan dolayı teminata bağlama ihtiyacı olmadığını bu nedenle huzurda bulunan zanlı Yıkılmaz’ın davalarında hazır bulunmasını ağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 10 günü aşmayan bir süre merkezi ceza evinde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verdi.