Suna ERDEN 

Sanık suçsuz olduğunu iddia ederek, elinde Rum yetkililerinin seks videoları olduğunu, yardım edilmemesi durumunda bunu tüm dünya basınına yayacağına dair tehditler savuruyor 

Lefkoşa- Taşkınköy’deki evinde, 13 Nisan 2011 tarihinde cansız bedeni bulunan, yapılan otopside zehirlenerek ve boğularak öldürüldüğü belirlenen Şükran Tekin’in katili olduğu gerekçesi ile cezaevinde tutuklu olan ve ağır ceza mahkemesindeki yargılanması devam eden Çetin Sadrazam’ın Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastiades’e ile KKTC yargıçlarına 8 sayfalık mektup yazdığı ortaya çıktı. Star Kıbrıs’ın ele geçirdiği ilginç mektupta, sanık Rum liderinden yardım istiyor. Vaftiz olduğunu, dinini değiştirdiğini yazan sanık, elinde Rum yetkililerinin seks videoları olduğunu, yardım edilmemesi durumunda bunu tüm dünya basınına yayacağına dair tehditler savuruyor. 

ÇAREYİ RUM YÖNETİMİNDE ARIYOR 

Mektubunda Anastiadis’ye sayın başbakanım diye hitap eden Çetin Sadrazam, eşi Şükran Tekin’i öldürmediğini ileri sürüyor. Üç çocuğu olduğunu ve yardım almaması halinde yaşamına son vereceğini ancak öndelikle elindeki skandal görüntüleri basına yayacağını yazan sanık Sadrazam, tehditlerde bulunuyor. Sadrazam mektubunda şunları yazıyor. 

“Sayın yargıçlarım, eşim Şükran Tekin’in psikolojik sorunları vardı ve doktora gitmişti. Doktor ona ilaç yazmıştı. Eşim kendi yaşamına kendisi son verdi. Ben kimseyi öldürmedim. Üç aydır cezaevindeyim ve intihar etmeyi düşünüyorum…” 

RUM YÖNETİMİNE TEHDİT….Güney Kıbrıs’ta 2013 yılında bir Filipinli kadın ile evlendim. O kadının bana komplo kurduğunu öğrendim. Rum yetkililerinden bir kişi ile ilişkisi olduğuna dair kanıtlar var elimde. Sayın başbakanım Anastasides, sizin memurlarınız kaçak Filipinli kadınlarla seks yapıp onların istedikleri gibi hareket ediyorlar…Ben üç aydır tutukluyum, çocuklarımla birlikte perişan oldum kimsenin umurunda değil….Ben boşuna mı vaftiz oldum, dininize geçtim sayın başbakanım…Bana yardım edin ….Eğer sizden olumlu cevap gelmezse arkadaşımın elinde bulunan devletin üst düzey yetkililerinin Filipinli kadınlarla olan seks videolarını tüm basına yaydıracağım…Ardından yaşamına son vereceğim…Üç çocuğun kimsesiz kalacak…” 

KOĞUŞ ARKADAŞLARINA DA ANLATIYOR 

Cezaevinde yazdığı 8 sayfalık mektupta öldürülen eşi ile ilgili ilginç iddialarda bulunan sanık Sadrazam’ın koğuş arkadaşlarına da aynı hikâyeleri anlattığı ve intihar etmeyi düşündüğünü söylediği öğrenildi. 

YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR 

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde evinde ölü olarak bulunan Şükran Tekin’in katil zanlısı eşi Çetin Sadrazam, olaydan sonra Güney Kıbrıs’a kaçmış, 3 yıl sonra kaçak bir şekilde KKTC’ye giriş yapmaya çalışırken polis tarafından yakalanmıştı. Akıncılar köyü mezarlık bölgesinde yakalanan sanık Sadrazam, cinayetten yargılanmak üzere merkezi cezaevine gönderilmişti. Sanık Sadrazam’ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması devam ediyor. 

ÖNCE ZEHİRLEDİ, SONRA BOĞDU 

Cinayete kurban giden Tekin, ölümünden iki ay önce ailevi sorunlar yaşadığı eşini Güney Kıbrıs’ta bırakarak üç çocuğuyla birlikte Kuzey Kıbrıs’a taşınmıştı. İddialara göre, eşi tarafından sürekli taciz edilen Tekin, öldürülmeden iki hafta önce polise şikâyette bulunmuştu. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yapılan otopside kesin bir bulguya rastlanmamış, Tekin’den alınan doku örnekleri Türkiye Adli Tıp’a gönderilmişti. Tekin’in ölümü ile ilgili otopsi sonuçları Haziran 2012 tarihinde Türkiye’den gönderilmiş, genç kadının zehirlenme ve boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Tekin’in cinayete kurban gittiğine dair ilk haber ise 27 Haziran 2012 tarihinde Star Kıbrıs gazetesinde yayımlanmıştı.