Ziya NASIFOĞLU

Girne Tapu Dairesi’ni geçtiğimiz hafta yanını madde dökerek kundakladığı iddia edilen 16 yaşında M.N.A. isimli zanlı dün mahkemeye çıkarıldı ve hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. Girne’de sirkat ve kasti hasar gibi birçok suç işleyen zanlı, cezaevinden geçtiğimiz ay çıkmıştı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında polis çavuşu Üzeyir Koçer, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Üzeyir Koçer, zanlının “Kundaklama” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu belirterek, zanlının işlediği suçu itiraf ettiğini söyledi.

Koçer, zanlının Gime’de meydana gelen dükkan ve bina açma suçlarıyla ilgili bağlantısının olup olmadığının araştırılması gerektiğine dikkat çekti ve üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğullan, zanlının tutuklu bulunacağı üç gün içerisinde Sosyal Hizmetler Dairesi görevlileri tarafından sürekli ziyaret edilmesine ve ifade vermek istemesi durumunda yanında Sosyal Hizmetler Dairesi görevlilerinin bulunmasına emir verdi.