Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da çalışmış olduğu restoranda, iş arkadaşının Iphone marka cep telefonunu çaldıktan sonra Girne’ye götürerek 300 TL’ye satan ve hemen akabinde Girne Limanı’ndan ülkeyi terkeden Ahmet Bakır, olay unutuldu sanıp geri dönmeye kalkışınca Ercan Havalimanı’nda yakayı ele verdi. Polis tarafından gözaltına alınan Ahmet Bakır, dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Şükrü Hafız, zanlının 14 Şubat 2015 günü,  işyeri olan Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Aralık Sonu Ocak Başı” isimli restoranda, aynı yerde çalışan Keramettin Tuna’ya ait olan Iphone marka cep telefonunu, şarja takılı olduğu sırada sirkat ettiğini söyledi. 

Mağusa’da çaldı, Girne’de sattı

Zanlının aynı telefonu 16 Şubat 2016 tarihinde Girne’de faaliyet gösteren bir cep tlefonu mağazasının sahibi Tuncay Sayılır’a satarak sahtekarlıkla 300 TL temin ettiğini anlatan Hafız, zanlının aynı gün bilet alarak Girne Limanı’ndan bir yolcu gemisi ile ülkeyi terkettiğini söyledi.

Zanlının 4 Kasım 2016 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye girmek istediği esnada tespit edilerek tutuklandığını belirten Hafız, zanlının suçunu kabul ettiğini ifade etti. 

Zanlının KKTC’de turist statüsünde olduğunu anlatan Hafız, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, zanlının yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğunu savundu ve davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Serhan Bundak bu süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.

“Türkiye’ye geri yollayın”

Yargıç Hazal Hacımulla’nın söz vermesi üzerine konuşan zanlı Ahmet Bakır, “Cezaevine gidersem eşim beni boşar, o zamanlar mecburdum yapmak zorunda kaldım, beni Türkiye’ye geri yollayın” diyerek mahkemeden merhamet dilendi.
1 ay sonra yargılanacak

Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğu yönünde bulgu yaptığı zanlının, davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.