Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da misafir olarak kaldığı evden çeşitli eşyalar sirkat eden Faruk Gökdeniz, tutuklanarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi,  zanlının 13 Nisan 2015 tarihinde saat 14.30 sıralarında Gazimağusa’da misafir olarak kaldığı bir evden 1 dizüstü bilgisayar, 1 fotoğraf makinesi, 1 t-shirt ve 1 kot pantolon sitkat ettiğini söyledi. Çalınan eşyalara emare olarak el konduğunu belirten Çebi, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade etti.

Benzer suç işledi

Zanlının 27 Ocak 2015 tarihinde yine benzer bir suç nedeni ile teminat şartlarına bağlandığını aktaran Çebi, zanlının  KKTC’de turist statüsünde bulunduğunu ve KKTC ile hiçbir bağı olmadığını söyleyerek zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 20 gün ile sınırlandırdı

Sokakta kalıyorum

Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı Faruk Gökdeniz, kimliğinin olmadığını ve çalışamadığını belirterek, “Aylardır sokaklarda yaşıyorum. Cezaevine gönderilmem benim için daha iyi olur, açlıktan kurtulurum” şeklinde konuştu. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının  20 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.