Nadire BAHADİ

Mağusa’daki korkunç cinayetin zanlısı 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u 23 kez bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürmekle suçlanan zanlı Tevfik Utku Polat için mahkeme 8 gün daha tutukluluk emri verdi. Polis zanlıların tutuklu bulunduğu 3 günlük süre içerisinde zanlıyı Lefkoşa’da bulunan Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Muayene edilen cinayet zanlısının, uzmanlardan gelecek olan rapor ile cezai ehliyetinin olup olmadığı belirlenecek.

Uzunoluk 6 kez ölümcül darbe aldı

Olayın soruşturmasını yürüten müfettiş muavini Halil Seven, 22 Kasım 2015 tarihinde zanlı Tevfik Utku Polat’ın oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u bıçak ile yaralayarak öldürdüğünü anımsatarak ilk tutukluluk duruşması aşamasında zanlı hakkında 3 gün tutukluluk süresinin temin edildiğini hatırlattı. Soruşturma maksatlı alınan 3 günlük tutukluluk süresi içerisinde Tevfik Uzunoluk’un cesedi üzerinde otopsi yapıldığını anlatan Seven, otopsi sonucuna göre ceset üzerinde 6’sı ölümcül toplam 23 bıçak darbesi olduğunu ancak Uzunoluk’u hangi darbenin öldürdüğünün tespit edilemediğini söyledi. Tutukluluk süresi içerisinde zanlı Polat’ın 2 kez Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek muayene edildiğini söyleyen Seven, uzmanların hazırlayacağı rapor sonucunda zanlı Polat’ın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirleneceğini söyledi.

Telefon görüşmeleri incelenecek

Olayın ciddiyetine dikkat çeken Seven, soruşturmanın selameti açısından süreye ihtiyacı olduğunu ifade ederek verilecek süre içerisinde üniversite ve çevreden ifade temin edileceğini ve zanlının telefonunda bulunan babası ve kız arkadaşına ait yazışmaların inceleneceğini söyledi. Maktül ile zanlıdan alınan kan örneği sonuçlarının da henüz ellerine ulaşmadığını ifade eden Seven başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi açısından zanlının 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat zanlı için doktor talebinde bulundu

Tutukluluk duruşması sırasında zanlı avukatı İbrahim Demirtaş mahkemede polisin zanlıdan temin ettiği ifadenin kısmen doğru olmasının yanında kısmen doğru olmadığını iddia etti. Demirtaş, cinayet zanlısı müvekkilinin hücrede gün içerisinde pek çok kez buhran geçirip kendini kaybettiğini ifade ederek zanlı Polat’ın günde 1 kez doktor kontrolünden geçirilmesi talebinde bulundu.  müfettiş muavini Halil Seven avukatın iddialarını doğrulayarak Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin zanlıya hap yazıldığını, hapların polis kontrolünde zanlı Polat’a verildiğini söyledi. Seven, Tevfik Utku Polat’ın kendinden geçmediğini sadece işlediği suçun pişmanlığını yaşadığı için hücrede kendi kendine “ben neden yaptım?” şeklinde söylendiğini ifade etti.

8 gün daha tutuklu kalacak

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer, suçun çok ciddi bir suç olduğunu söyleyerek polisin başlattığı soruşturmanın salimen yürütülmesi açısından cinayet zanlısı Tevfik Utku Polat’ın 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.