Abbas Elmas

11 yaşındaki M.Ö’yü üçüncü kattaki evinin balkonundan aşağıya atarak öldürmeye çalışan Deniz Özarı dün teminat istemiyle yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Polis mahkemede yaptığı açıklamada Deniz Özarı’nın hastanede yapılan kontrollerde cezai ehliyetinin olmadı anlaşıldığını kaydetti. Mahkeme Özarı’nın yargılanacağı güne kadar 2 ayı aşmayacak bir süreyle Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde polis gözetiminde tutuklu kalmasını emretti.

Girne Sosyal Konutlarda kız kardeşinin 11 yaşındaki kızı M.Ö’yü evin mutfak balkonundan aşağıya atarak ağır yaralanmasına neden olan 33 yaşındaki Deniz Özarı, dün yeniden yargı huzurundaydı.

11 yaşındaki M.Ö’nün sağlık durumu ile de mahkeme de bilgi veren polis, M.Ö’nün halen daha yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve hayati tehlikesinin devam ettiğini açıklarken, zanlı Deniz Özarı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ve hastanede yapılan kontrollerde zanlının cezai ehliyetinin bulunmadığı anlaşıldığını söyledi.

Ayrıca mahkemede yeminli olarak şahadet veren Özarı’nın doktoru Uzm. Psikiyatrist Tijen Sönmez, mahkeme emriyle Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören ve polis gözetiminde olan Özarı’nın kaçma gibi bir durumunun olmadığını, kendisinin kaçmayacağına dair söz verdiğini ve hastanede tutuksuz olarak tedavi görmeye devam etmesinin gerektiğini söyledi.

Polisin hastanede diğer hastaların yanında tabancalı bir şekilde durmasının diğer hastaları da tedirgin ettiğini belirten Sönmez, Özarı’nın cezayi ehliyetinin de bulunmadığını ifade etti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis, zanlı Deniz Özarı ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde yapılan kontrollerde zanlının cezai ehliyeti olmadığının anlaşıldığını söyledi. Zanlının KKTC vatandaşı olduğuna da değinen polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadıyla mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemeden söz hakkı alarak konuşan zanlı Deniz Özarı, “Olayın olduğu gün ilaçlarımı almayı unuttum. O yüzden sinir krizi geçirdim. Sinir krizi geçirdiğimde sanki uzun süredir bana olmadığım bir şeyden dolayı yalan söylemişler gibi hissettim. Yaptığımdan dolayı çok pişmanım. Aile içerisidne en çok Miya’yı severdim. Ödevelerinde yardım ederdim ve ona yemek yapardım. Bunları bilerek yapamdım. Bu olayı nasıl yaptığımı anlamadım. Çok pişmanım” şeklinde konuştu.

Özarı’nın savunmasını dinleyen Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlı Deniz Özarı’nın davaları görüşülene kadar Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde iki ayı geçmemek süreyle polis gözetiminde tutuklu kalmasına emir verdi.