Emir Abdurrahman BULUT 

Bazı evlerde hemen hemen her gün 3 araç trafiğe çıktığı için Lefkoşa olmak üzere diğer ilçelerde park yeri büyük sorun haline geldi. Polis in yanı sıra Lefkoşa Belediyesi oluşturduğu timlerle “park cezası “keserek trafiği rahatlatmaya çalışsa da sorunun üstesinden gelinemedi. 
Lefkoşa'da fazla park yerlerinin olmaması ve olanlarında ayrı fiyat tarifesiuygulaması vatandaşı çileden çıkarttı, Cezaların artması vatandaşa göre asıl amaç 135 tl ceza ile batık haldeki belediyeye gelir sağlamak olduğunu düşünen vatandaş yazılan cezalara isyan etti.Lefkoşa saray önünde Bürosunun önüne park eden avukat Bahar Doktoroğlu, belediyenin kendisine her gün ceza yazdığını, şimdiye kadar 35 ceza yazıldığını belirti. 

CEZALARI DİZDİ 

Ceza makbuzlarını arabasının ön camına çamaşır ipine dizer gibi asan Avukat Bahar Doktoroğlu,konunun mahkemeye gideceğini kaydetti. Doktoroğlu, şunları söyledi:“Yaklaşık 6 yıldır bu bölgede avukatlık yapıyorum. Bir ay önce Sarayönü bölgesine 45dakika park yapılır tabelaları asıldı. Ben de bölgede bir çalışan olarak aylık 275 TL park parası vermek istemem,park edebileceğim yer sınırlı sayıda kaldı,yarın öbür gün havalar karardığında saat18'den sonra bir kadının bu bölgede tek başına gezmesi çok sakıncalı ve bölgede çok güvenilir değil, dolası ile sisteme karşı bir protestodur yaptığım… Her gün aynı yere park etmeye devam edeceğim.Rutin olarak her gün bir trafik cezası yazılıyor. Şuana kadar 35 tane yazıldı.” 

“SAVUNMAMI YAPMAYA HAZIRIM” 

Doktoroğlu; “Yetkililerden herhangi bir tepki oldu mu ?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: 
“Yetkililer benim ile iletişime geçerek gerekli önlemleri alacaklarını söylediler ve çalışmaların devam ettiğini söylediler. Protestom devam edecek ve mahkeme sürecine kadar taşıyacağım, haklı olduğum davamda gereken savunmamı da yapmaya hazırım. Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'ya karşı herhangi alıp veremediğim yoktur.. Sadece arabamı işyerimin öne park edebilme özgürlüğü istiyorum .”