Merkezi Cezaevi’nde geçtiğimiz günlerde patlak veren uyuşturucu olayıyla ilgili cezaevinde görevli bir gardiyanın anlattıkları adeta kan dondurdu. Gardiyan, uyuşturucunun cezaevine nasıl sokulduğundan nasıl dağıtıldığına kadar bir çok konuyu Havadis Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi’ye anlattı.

İşte Cezaevinde görevli gardiyanın verdiği kan donduran bilgiler:

- E.Ö isimli mahkum işin elebaşı. Kantinde çalışan mahkumlar da her yere serbest giriyorlar. Onlar da paketçi olarak çalışıyor. Kantinden satış yapma bahanesi ile her koğuşa istediklerini taşıyabiliyorlar.

- Adam göreve gelir çantası ile, yeni binaya kadar girer. Kimse yoklamaz. Zaten gardiyanın gardiyanı yoklaması ne kadar doğru.

- E.Ö. uyuşturucunun hangi gece geleceğini bilir. Ona göre, içicileri organize eder. Dışarıdan nasıl gelecek. Ve cezaevine nasıl dağıtılacak. Genelde gece nöbetlerinde girer içeri uyuşturucu ve diğer yasak maddeler. Hangi gece gireceğini dediğim gibi E.Ö bilir…

- Bence gardiyan Metin Özdoygun içeri uyuşturucu sokanların en garibi. E.Ö. çok güçlü, hem cezaevinde, hem dışarıda. Elinde istediği zaman telefon da var, dışarıda da adamları var ve organize edebiliyor.

- Ş.A.T var. E.Ö.’nün yanında. Kantinde çalışan tüm mahkumlar bunların adamıdır. E.Ö. ve Ş.A.T.’den korkarlar. Yani bu kantinde çalışan tüm mahkumlar cezaevinin paketçileri çünkü her bölüme rahat ulaşabilirler.

- Yeni her gelen vardiya cezaevindeki mahkumları saymadan cezaevini teslim almaz. Gardiyan uyuşturucuyu çanta veya ceplerinde tutar. Mahkuma en kolay uyuşturucu teslim etme saati bu sayımlardadır. Gardiyanlar sayım için bölüme girdiğinde mahkumların odalarına, tuvalet ve banyolara bakarlar. İşte uyuşturucuyu en güzel ve güvenli teslim etmenin yolu.

- Kantinde çalışan mahkumlar var. Kantindeki adamlar malzemeleri el arabalarına koyarak her bölümün önüne giderek "KANTİN" diye bağırırlar. Satışa çıkan mahkumlar her bölümün kapısına gidip satış yaparlar. İşte uyuşturucu böyle dağıtılır cezaevinde.

- Tehdit yok ama bunlar cezaevinin ağır abileri. Bu işi yapan gardiyanlarla da araları çok iyi. Herkes bilir ama kimse bir şey yapamıyor.

Yazının devamı için tıklayınız>>>