Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun açıklamasına göre, 7 yıldır gönüllük esasına dayalı iki toplumlu projeler sürdüren “Kıbrıs Arkadaşlık Programı” (Cyprus Friendship Programme) CFP, bu yılki program kapsamında 30 Kıbrıslı Türk ve 30 Kıbrıslı Rum gencin, Amerikalı ailelerin yanında kalmalarını ve pek çok toplumsal projelere aktif katılımlarını sağladı.

Kıbrıs Arkadaşlık Programı ayrıca, yine Amerika’da 110 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gencin katıldığı iki toplumlu gençlik kampı düzenledi.

MUIR

Meral Akıncı’yı ziyarette konuşan Amerikalı Aileler Organizatörü Warren Muir, bu yıl da projeyi başarıyla tamamladıklarını belirterek, CFP’nin ilk tohumlarını adada atan kişilerden olan Meral Akıncı’ya, bu tohumun yeşermesi ve meyve vermesinden ötürü teşekkürlerini sundu.

MERAL AKINCI

Meral Akıncı ise, bugün programın kuruluş aşamasında yer alan üç kişiden birisi olmanın bir kez daha gururunu yaşarken, genişleyerek faaliyetlerine devam eden programın 7 yıldan beridir imza attığı etkinliklerin kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.