9 Eylül 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye'nin ilk siyasi partisi CHP, 92 yaşına bastı. 92. kuruluş yıl dönümünde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki CHP heyeti de, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek CHP'nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Ardından Kemal Kılıçdaroğlu Misak-ı Milli Kulesinde Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, kuruluşumuzun 92'inci yılında devrimlerinin ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte sizi şükranla anıyoruz. Büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaya koyduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devleti modelinin değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmakta bölgemizde ve dünyada milyonlarca insana ilham vermektedir. Türkiye bütün sorunları aşabilecek güce ve imkana sahiptir. Toplumsal barışımıza yönelen tehditler, kurmuş olduğun Cumhuriyetin sağlam temelleri karşısında yıkılacaktır. İlkelerine gönülden bağlı ve her zaman önce Türkiye diyen milyonlarca yurttaşımızın verdiği güçle ülkemiz koymuş olduğun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine mutlaka ulaşacaktır. CHP birlik ve bütünlüğümüzü korumak, demokrasimizi güçlendirmek ve sosyal adaleti tam anlamıyla sağlamak için aydınlattığın yolda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam etmektedir. Ruhun şad olsun"

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ardından CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mezarına da çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

CHP 92 yaşında

CHP 92 yaşında

CHP 92 yaşında